Jeff Bezos u jednom danu bogatiji za 13 milijardi dolara

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 22.Jul.2020, 12:19

Jeff Bezos u jednom danu bogatiji za 13 milijardi dolara

To je najveći rast bogatstva u jednom danu otkako je ovaj magazine napravio 2012. indeks kojim se meri imovina milijardera.

Istovremeno, Amazon je zabeležio u ponedeljak najveći skok vrednosti od decembra 2018.

Bezos (56), najbogatiji čovek na svetu sa 189 milijardi dolara, uvećao je svoj imetak od početka godine za 74 milijarde dolara uprkos tome što su SAD upale u najveću ekonomsku krizu – izazvane širenjem korona virusa – od Velike depresije 1930-ih.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com <<
Poslovanju Amazona, čija tržišna vrednost se procenjuje na više od hiljadu milijardi dolara, išao je u prilog rast onlajn kupovine zbog ograničenog kretanja građana u vreme pandemije.

Bezosovo lično bogatstvo je veće nego tržišna vrednost giganata poput Exxon Mobil Corp., Nike Inc. McDonald’s Corp. i drugih korporacija.

I bogatstvo bivše Bezosove supruge Mackenzie je znatno uvećano u ponedeljak – za 4,6 milijardi dolara, postavši 13. najbogatija osoba na svetu. Na drugom mestu iza Bezosa je Bill Gates sa 118 milijardi dolara.

Američki milijarderi su od početka pandemije bogatiji za 20 odsto, odnosno 565 milijardi dolara, navodi se u izveštaju vašingtonskog Instituta za političke studije (the Institute for Policy Studies), početkom juna ove godine.

Izvor: Slobodna Evropa

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.