Izvor: Luftika.rs, 06.Feb.2023, 14:38

Geneks kula prodata za 2,4 milijarde dinara, kupac ostao nepoznat

Poslovni deo Kule Geneks, imovina nekada čuvenog preduzeća za spoljnu i unutrašnju trgovinu Generalexport u stečaju, prodata je danas ta 2.400.000.000 dinara, ali je vlasnik ostao nepoznat, pše Nova.
– Nemam ingerencije da kažem koja je firma u pitanju. Utakmica je bila teška. Ja sam samo zastupnik – rekao je zastupnik budućeg kupca reporterki Nova.rs.
Sedam kupaca nadmetalo se za kupovinu Geneks kule čija je početna cena bila 834 milijarde dinara.
Licitaciju u prostorijama >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << Agencije za licenciranje stečajnih upravnika na kratko je prekinuo narodni poslanik i ekološki aktivista, Aleksandar Jovanović Ćuta, pa je pozvana i policija.
Prisutna je i Radmila Vasić iz Dveri. Ćuta i Vasić sve vreme su, dok je trajala licitacija, uzvikivali: „Ne prihvatamo“.
Podsetimo, Geneks kulu su prvo nudili za dve milijarde dinara. Pa za 1,46 milijardi dinara. Sada, treći put za manje od godinu dana, Geneks kula u Beogradu – tačnije njen poslovni ceo – početkom januara ponuđena je na prodaju za nešto više od 834 miliona dinara.
Prvi put se u oglasu pojavila i napomena stečajnog upravnika da je Geneks kula – spomenik kulture još od 2021. godine i da Republika Srbija ima pravo preče kupovine.
Do trećeg kruga se došlo, ali je prodaja išla kroz javnu licitaciju.
Pijan i drogiran vozač divljao 126 na sat auto-putem kod Geneksa

Nastavak na Luftika.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Geneks kula prodata za 2,4 milijarde dinara, kupac za sada nepoznat

Izvor: Beta, 06.Feb.2023

Poslovna polovina Geneks kule u Novom Beogradu, jedan od simbola glavnog grada Srbije, danas je prodata za 2,4 milijarde dinara, objavio je N1.Za kupovinu se nadmetalo sedam kupaca, a ko će potpisati ugovor još neko vreme će biti nepoznanica, pošto je krajnju cenu izlicitirao zastupnik kupca.Početna...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.