Ratko Mladić tajno snimao razgovore

Izvor: B92, Beta, 11.Avg.2010, 16:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ratko Mladić tajno snimao razgovore

Beograd, Hag -- Ratko Mladić je tajno snimao svoje telefonske i direktne razgovore, i ti snimci dostavljeni su Haškom tribunalu, prenela je agencija Beta.

Kako Beta saznaje, ti snimci biće korišćeni kao izuzetno važni dokazi u nekoliko procesa u Hagu.

Nekadašnji predsednik Republike Srpske Radovan Karadžić danas je zatražio tronedeljnu pauzu kako bi preslušao snimke koje mu je tužilaštvo dostavilo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 4. avgusta.

Odbrana je, kako je navedeno u pisanom podnesku, dobila "93 audio kasete, 10 video kaseta, 2 kompakt-diska i osam diskova sa video zapisima (DVD)".

Reč je o materijalu koji su vlasti Srbije zaplenile tokom pretresa Mladićevog stana u Beogradu, krajem februara ove godine, zajedno sa ratnim zabeleškama komandanta Vojske RS na više hiljada stranica.

Izvor agencije Beta naveo je da je Mladić na diktafon snimao sve svoje razgovore, telefonom, ili u četiri oka, i potom te snimke presnimavao i čuvao.

Na snimcima su razgovori sa Slobodanom Miloševićem, Radovanom Karadžićem, Jovicom Stanišićem, Mićom Stanišićem, Momčilom Perišićem, Zdravkom Tolimirom i drugim saradnicima.

Taj materijal će biti korišćen kao krucijalni dokaz protiv pojedinih haških optuženika, ocenio je izvor agencije.

Na pitanje da li postoje indicije zbog čega je to činio, izvor je naveo da je "to pitanje za lekare".
Pogledaj vesti o: Ratko Mladić

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.