Ratko Mladić ponovo u sudnici

Izvor: Blic, 10.Apr.2013, 11:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ratko Mladić ponovo u sudnici

Optuženi bivši komandant Vojske Republike Srpske (VRS), general Ratko Mladić, pojavio se danas u sudnici Haškog tribunala, na nastavku sudjenja, nakon dva dana izostanka, iz zdravstvenih razloga.

Suđenje je trebalo da bude nastavljeno u ponedeljak, nakon jednomesečne

pauze, ali je tada saopšteno da se optuženi ne oseća dobro, da je u haškoj bolnici Bronovo podvrgnut "manjoj invazivnoj intervenciji" >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i da je specijalista preporučio odmor.

Stalni lekar pritvorske jednice, Paulus Falke, pregledao je juče Mladića i utvrdio da on nije u stanju da prisustvuje suđenju. Glavni pretres danas je nastavljen saslušanjem zaštićenog svedoka RM-346, koji je preživeo masovno ubistvo na farmi u Branjevu. Osim pseudonima, svedoku su kao mere zaštite odobreni izmena glasa i lika. On je ranije svedočio u predmetu bivšeg komandatna Drinskog korupusa VR S, generalu Radislavu Krstiću, koji je u tribunalu osuđen na 35 godina zatvora i u predmetu Radovana Karadžića, čije je suđenje u toku.

Tužilaštvo je u predmetu generala Mladića započelo sa izvođenjem dokaza o delu optužnice koji se odnosi na Srebrenicu. Mladić je optužen za genocid u Srebrenici 1995, i u opštinama Foča, Kluč, Kotor-Varoš, Prijedor, Sanski Most i Vlasenica 1992, za teror nad sarajevskim civilima tokom opsade grada i za uzimanje pripadnika UN za taoce.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mladć ponovo u sudnici

Izvor: Akter, 10.Apr.2013

Ratko Mladić se pojavio danas u sudnici Haškog tribunala na nastavku suđenja, nakon dva dana izostanka zbog zdravstvenih razloga

Nastavak na Akter...

Ratko Mladić izbačen iz sudnice, psovao svedoku "majku tursku", sudiju nazvao međedom

Izvor: Blic, 10.Apr.2013

Optuženi Ratko Mladić izbačen je danas iz sudnice Tribunala u Hagu zato što je rekao da svedok optužbe iz Srebrenice, koji je preživeo streljanje, laže, a dok su ga pripadnici obezbeđenja izvodili svedoka je opsovao majku "tursku". Ratko Mladić..Bivši komandant Vojske Republike Srpske, general...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.