Otklonjena jedna od najvećih prepreka

Izvor: Glas javnosti, 28.Maj.2011, 07:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otklonjena jedna od najvećih prepreka

BUDIMPEŠTA - Ministar odbrane Dragan Šutanovac izjavio je u Budimpešti da se Srbija iskreno zalaže za evropske vrednosti, što je pokazala i hapšenjem Ratka Mladića, čime je otklonila jednu od najvećih prepreka svojoj evropskoj perspektivi.

"Srbija je juče pokazala da se ne zalaže samo deklarativno za evropske vrednosti", rekao je Šutanovac na zajedničkoj konferenciji za novinare sa mađarskim kolegom Čabom Hende.

Šutanovac je kazao da je Srbija hapšenjem >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << Mladića učinila veliki korak koji je ceo svet pozdravio, i izrazio zadovoljstvo što i danas u Mađarskoj nailazi na podršku.

On je istakao da je Srbija time odagnala jednu od najvećih prepreka evropskoj perspektivi i izrazio očekivanje da će do kraja godine naša zemlja dobiti status kandidata i datum otpočinjanja pregovora sa EU.

"Očekuje nas zamajac u toj oblasti i da Srbija do kraja godine dobije status kandidata i da otpočne pregovore sa EU", rekao je Šutanovac, i zahvalio Mađarskoj na podršci koju pruža Srbiji u evropskim integracijama.

Ministar Šutanovac je naveo da je, uz evropski parlament, Mađarska sa još 19 država ratifikovala sporazum o stabilizaciji i pridruživanju, i pozvao i ostale zemlje da to urade i time podrže Srbiju.

Ovaj NATOV ministar vojni se pravi lud, nigde nije rekao da im je EU jasno stavila do znannja da u EU mogu samo tada kad pohapse sve bjegunce, kad pristani i postanu clanovi NATO pakta i kad se odreknu kosova. Zasto on izbegava da to kaze, dali su to postene mamere ili nesto sto se sprema iza ledja gradjana srbije.
Pogledaj vesti o: Uhapšen Ratko Mladić

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.