Od hapšenja do izručenja bez problema

Izvor: Beta, 31.Maj.2011, 19:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Od hapšenja do izručenja bez problema

BEOGRAD, 31. maja 2011. (Beta) - Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je u utorak popodne da je period od hapšenja do izručenja Ratka Mladića protekao bez većih potresa i da je Srbija završila važnu etapu u odnosima sa Evropskom unijom i medjunarodnom zajednicom.

"Srbija je time pokazala da na odgovoran način pristupa unutrašnjim i medjunarodnim obavezama", rekao je Dačić novinarima u Beogradu i dodao da Mladića u Hag prate pripadnici žandarmerije.

Ministar je dodao i da je avion kojim se Mladić prebacuje u Hag poleteo sa beogradskog aerodroma. "Na osnovu odluke pravosudnih organa, sa beogradskog aerodroma poleteo je avion u kome se nalazi Ratko Mladić", rekao je ministar unutrašnjih poslova.

Dačić je ponovio da vlada "nije kalkulisala" s datumom hapšenja Mladića.

Ministar je naveo i da je žanadarmerija u utorak ujutru organizovala da Mladić obidje grob njegove ćerke Ane, i da su se nakon 40 minuta vratili u zgradu Specijalnog suda.


Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na Beta...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.