Bramerc: Prioritet privodjenje Mladića i Hadžića

Izvor: S media, 28.Okt.2009, 20:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bramerc: Prioritet privodjenje Mladića i Hadžića

Glavni tužilac Haškog tribunala Serž Bramerc rekao da je početak sudjenja Radovanu Karadžiću važan dogadjaj i da je prioritet Tužilaštva privodjenje optuženih Ratka Mladića i Gorana Hadžića.

Bramerc je u Sarajevu razgovarao sa članovima Predsedništva BiH Željkom Komšićem, Harisom Silajdžićem i Nebojšom Radmanovićem.

Kako je saopšteno iz Predsedništva BiH, razmatrana >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << je i mogućnost produženja mandata stranih sudija i tužilaca u Bosni i Hercegovini.

Ocenjeno je da postoji puna saradnja svih zvaničnih institucija BiH sa Haškim tribunalom. Bramec je istakao i da se svi zahtevi Haškog tribunala prema zvaničnim institucijama BiH relativno brzo rešavaju.

Bramerc je članovima Predsedništva BiH čestitao na ulasku u Savet bezbednosti UN i izrazio uverenje da će BiH i na tom nivou podržavati rad Tribunala.

Poseta glavnog tužioca Haškog tribunala Sarajevu je organizovana uoči pripreme redovnog polugodišnjeg izveštaja Savetu bezbednosti UN, čije podnošenje je planirano u decembru.

Bramerc će tada izvestiti Savet bezbendosti UN o saradnji BiH i drugih država regiona, kao i o primeni završne strategije o radu Tribunala.
Pogledaj vesti o: Ratko Mladić

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.