Šešelj na Đurđevdanskim izborima?

Izvor: Politika, 28.Mar.2012, 00:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šešelj na Đurđevdanskim izborima?

Rasim Ljajić obavestio Haški tribunal da je spreman da razmotri davanje garancije za Šešelja ako je to uslov da on bude pušten na slobodu

Samo dva dana pošto je prvostepeno veće Haškog tribunala odbilo usmeni zahtev Vojislava Šešelja da bude pušten na privremenu slobodu do izricanja presude, na adresu ovog suda stiglo je pismo >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << Rasima Ljajića, šefa Nacionalnog saveta za saradnju tribunalom. U pismu Ljajić najavljuje mogućnost da Vlada Srbije da garanciju za Šešelja, ukoliko to sud bude tražio.

Kako je za „Politiku” kazao Dušan Ignjatović, šef vladine Kancelarije za saradnju sa tribunalom, vlada je spremna da garantuje za Šešelja i pored toga što on ne želi to da traži. Ideja je da se pokaže spremnost vlade da se otkloni i ta prepreka, ukoliko je ona uslov za Šešeljev izlazak iz pritvora. Prema njegovim rečima, Pravilnikom suda predviđena je takva mogućnost.

„Vlada je zabrinuta za Šešeljevo zdravstveno stanje i spremna je da razmotri zahtev sudskog veća za davanje garancije. Pitanje je, međutim, da li je to jedini uslov za privremeno puštanje. Ovo je jedan specifičan slučaj jer u svim drugim predmetima na okrivljenima je bilo da traže te garancije. Pošto Šešelj iz nekog razloga to ne želi, a procena je da mu je ozbiljno ugroženo zdravlje i s obzirom na to da je od veća tražio da bude pušten, vlada se odlučila na ovaj korak”, rekao je Ignjatović.

.................................................

Ceo tekst pročitajte u štampanom izdanju od 28. marta. Ako ste zainteresovani da se pretplatite na elektronsko izdanje cele „Politike“ kliknite  OVDE.

J. Cerovina

objavljeno: 28.03.2012
Pogledaj vesti o: Rasim Ljajić

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.