Ljajić: Samo SNS odgovaraju izbori

Izvor: B92, 16.Dec.2012, 12:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ljajić: Samo SNS odgovaraju izbori

Novi Sad -- Ministar trgovine i lider SDPS Rasim Ljajić kaže da bi jedino SNS-u odgovarali novi izbori jer bi na njima mogli da valorizuju trenutnu popularnost.

Ljajić je ocenio da je opozicija za izbore potpuno nespremna.

Napominjući da unutar vladajuće koalicije nije razgovarano o eventualnim vanrednim izborima, Ljajić >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je u intervjuu novosadskom "Dnevniku" istakao da je apsolutni rast rejtinga Aleksandra Vučića i SNS-a činjenica.

“U tom smislu je jasno da bi naprednjacima odgovarali novi izbori, jer bi na njima mogli da valorizuju trenutnu popularnost”, kazao je on i dodao da je u sličnoj situaciji bio i DOS, posle akcije “Sablja”, 2003. godine.

“Ne znam da li će biti izbora, ali sam siguran da bi u ovom trenutku vanredni izlazak na birališta jedino SNS-u išao na ruku”, rekao je Ljajić ocenjujući da ti izbori ne bi usrećili ni druge stranke vladajuće koalicije “ali ni, paradoksalno, opoziciju koja je za njih potpuno nespremna”.

Ministar Ljajić je napomenuo da je i prethodna vlast u Srbiji učinila puno u borbi protiv organizovanog kriminala i naglasio da “sada imamo značajan iskorak, verovatno prekretnicu u borbi protiv sistemske korupcije”.

Stoga je, dodao je on, jako važno da “taj zamajac, koji je dao Aleksandar Vučić, dobije podršku i vlasti i opozicije i da se ova borba dovede do kraja na sistemski način, odnosno da ojačamo institucije koje će, bez obzira na promene vlasti, od te pošasti štititi i državu i svakog građanina”.

Ljajić je rekao da su u našoj zemlji u toku dva paralelna procesa a to su jačanje sistema i institucija i borba protiv korupcije, uz korišćenje svih mehanizama i zakonom dozvoljenih sredstava.

“U svakom slučaju, najvažnije je da se u ovoj borbi nije izašlo iz zakonskih okvira odnosno gospodin Vučić, kao kordinator službi bezbednosti, nigde nije prekoračio svoja ovlašćenja”, zaključio je Ljajić.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Ljajić: SNS-u bi odgovarali novi izbori

Izvor: Mondo, 16.Dec.2012

Rasim Ljajić kaže da bi jedino SNS-u odgovarali novi izbori jer bi na njima mogli da valorizuju trenutnu popularnost...Ministar trgovine i telekomunikacija i lider SDPS Rasim Ljajić izjavio je danas da bi jedino SNS-u odgovarali novi izbori jer bi na njima mogli da valorizuju trenutnu popularnost...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.