Izvor: Blic, 07.Nov.2009, 14:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ljajić: Ne očekujem štrajkove

Ministar rada Rasim Ljajić izjavio je da ne očekuje štrajkove i najavio je intenziviranje socijalnog dijaloga sa sindikatima.



"Važno je da mere koje će predlagati Vlada budu shvaćene i prihvaćene", rekao je Ljajić za današnji novosadski "Dnevnik".

Prema njegovim rečima, Srbija ima veliki deficit u budžetu i "veoma veliku" javnu potrošnju, koja nastavlja da raste.

"Zbog toga je najrealnije bilo da u prvom koraku stegnemo vlastiti >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << kaiš. I uveren sam da je bolje preduzeti tu vrstu mera i ušteda nego da smo smanjivali penzije ili povećavali porez", rekao je Ljajić.

Najavio je da Vlada Srbije do februara 2010. godine, kada ponovo dolazi delegacija MMF-a, treba da pripremi i jasan plan reformi penzionog sistema, čija je suština da do 2015. godine budu smanjena izdvajanja za penzije sa 13 na deset odsto bruto društvenog proizvoda.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.