Rafa u nedelju za titulu i - istoriju!

Izvor: Mondo, 24.Jan.2019, 14:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rafa u nedelju za titulu i - istoriju!

Ukoliko osvoji pehar u Australiji Španac će postati jedinstven u "Open eri"

Rafael Nadal ubedljivo, brzo i lako je pobedio Stefanosa Cicipasa u polufinalu Australijan Opena i obezbedio bitku za trofej na prvom grend slemu sezone.

On će se u nedelju u Melburnu boriti u finalu sa pobednikom meča Novak Đoković - Luka >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Puj, koji je na programu u petak, ali i za istoriju.

Naime, ukoliko bi Nadal podigao pehar postao bi prvi teniser u "Open eri", odnosno od 1974. koji je na svakom od grend slemova osvajao najmanje dva trofeja.

Španac u svojoj kolekciji ima ukupno 17 gren slem pehara - 11 sa Rolan Garosa, tri sa US Opena, dva osvojena na Vimbldonu i jedan u Melburnu 2009. godine.



Izvor: Youtube/World Of Tennis

I njegovi najveći konkurenti, Rodžer Federer i Novak Đoković, osvajali su svaki od četiri grend slema u karijeri, s tim da su obojica samo po jednom trijumfovali na Rolan Garosu.

Ukoliko Nadal slavi u nedelju, pridružiće se velikanima tenisa Roju Emersonu i Rodu Lejveru, koji su to uspeli da urade šezdesetih godina prošlog veka.

Nadal će u nedelju igrati peto finale u Melburnu.

"Biti u finalu Australijan Opena peti put je zaista veoma dobar osećaj. Pre nekoliko nedelja, kada sam bio u Brizbejnu, bilo je teško zamisliti da ću biti ovde. Ali, od kada je počeo turnir, osećam se stvarno, stvarno dobro", rekao je Nadal posle ubedljivog trijumfa nad Cicipasom.

Posle osvajanja pehara 2009. igrao je u finalu 2012, kada ga je zaustavio Novak Đoković, 2014. bolji od njega bio je Sten Vavrinka 2014, a 2017. Rodžer Federer.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković finale,   Tenis

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Stosur i Džang nove šampionke Australijan opena

Izvor: Beta, 25.Jan.2019, 10:33

Australijska teniserka Samanta Stosur i Kineskinja Šuaj Džang osvojile su danas titulu na Otvorenom prvenstvu Australije u konkurenciji dublova.Stosur i Džang su u finalu pobedile branioce titule, Madjaricu Timeu Baboš i Francuskinju Kristinu Mladenović sa 6:3, 6:4 posle sat i 37 minuta igre.Australijanka...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.