Nadal: Bilo je teško zamisliti da ću doći do finala

Izvor: Sportske.net, 24.Jan.2019, 17:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nadal: "Bilo je teško zamisliti da ću doći do finala"

Španski teniser Rafael Nadal rekao je danas da mu je pre nekoliko nedelja bilo teško da zamisli da će igrati finale Otvorenog prvenstva Australije.

Nadal je pobedio Stefanosa Cicipasa sa 3:0 u setovima u polufinalu prvog Grend slem turnira u sezoni.

"Biti u finalu Australijan opena po peti put je zaista veoma dobar osećaj. Pre nekoliko nedelja, kada sam bio u Brizbejnu, bilo je teško >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << zamisliti da ću biti ovde. Ali, od kada je počeo turnir, osećam se stvarno, stvarno dobro", rekao je Nadal posle meča u Melburnu.

Španac na putu do finala nije izgubio nijedan set, a polufinale je dobio posle sat i 47 minuta igre.

"Nadao sam se da ću igrati bolje. Ovo je bio odličan meč i odličan turnir. Teren i podrška ovde su mi dali neverovatnu energiju", kazao je Nadal.

Zahvalio je svima koji su mu upućivali poruke podrške kada je bio u teškim trenucima. Pohvalio je Cicipasa i naveo da je lepo to što se u tenisu formira nova generacija.

"Cicipas ima sve osobine višestrukog Grend slem šampiona. Nadam se da ćemo se sretati u važnim mečevima narednih nekoliko godina. Mladi igrači su dobri i poboljšavaju se svakog meseca. Veliki je izazov igrati protiv njih", dodao je jedan od najboljih tenisera svih vremena.

Protivnik u finalu biće mu pobednik duela između Novaka Đokovića i Luke Puja.

"Novak je favorit. Luka je imao odličan meč u četvrtfinalu. Uvek sam mislio da je neverovatan potencijal. Kada igra najbolje što može, može da pobedi svakoga", rekao je Nadal.

Polufinalni duel Đokovića i Puja igraće se u petak, dok je finale Otvorenog prvenstva Australije zakazano za nedelju.
Pogledaj vesti o: Tenis

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.