Roseti sudi meč Srbija  Francuska

Izvor: B92, 05.Avg.2009, 16:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Roseti sudi meč Srbija " Francuska

Italijan Roberto Roseti određen je za glavnog arbitra kvalifikacionog meča Srbija - Francuska, koji će biti odigran 9. septembra u Beogradu.

Najbolji sudija sveta za 2008. godinu predvodiće italijansku četvorku u odlučujućem meču grupe '7' kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Južnoj Africi. Pre toga, 12. avgusta, tim Radomira Antića imaće proveru protiv Južne Afrike u Pretoriji. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Meč Srbija – Francuska igraće se na stadionu Crvene zvezde, 9. septembra od 21 sat.

Cene ulaznica su 700 (Sever i Jug), 1500 i 2000 (bočni, odnosno centralni delovi Istočne tribine) i 2000 i 2500 dinara (bočni, odnosno centralni delovi Zapadne tribine).

Roseti je zvanično proglašen za najboljeg sudiju sveta u 2008. godini. U toj godini on je sudio prvu utakmicu Prvenstva Evrope u kojoj su se sastali Švajcarska i Češka, a posebno priznanje mu je odato ukazivanjem poverenja da vodi i finalni meč tog takmičenja, duel između Španije i Nemačke.

Robertu Rosetiju će na travi „Marakane" pomagati zemljaci Paolo Kalkanjo i Stefano Ajroldi, dok je za četvrtog sudiju određen takođe Italijan Paolo Taljavento. Delegat susreta Srbija - Francuska biće Robert Sterks iz Belgije, specijalni posmatrač suđenja Lesli Irvajn iz Severne Irske, dok je za kontrolora bezbednosti imenovan Trigve Borno iz Norveške.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.