Srbija - Francuska sudi najbolji arbitar sveta

Izvor: RTS, 05.Avg.2009, 21:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija - Francuska sudi najbolji arbitar sveta

Kvalifikacionu utakmicu za prvenstvo sveta između Srbije i Francuske, koja će biti odigrana 9. septembra u Beogradu, sudiće Italijan Roberto Roseti, saopštila je Međunarodna fudbalska federacija.

Roseti je zvanično proglašen za najboljeg sudiju sveta u 2008. godini. Prošle godine je imao čast da vodi prvu utakmicu na šampionatu Evrope između Švajcarske i Češke, kao i finalni meč koji su odigrali Nemačka i Španija.

Roseti je rođen 1967. godine, a suđenjem >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je počeo da se bavi 1983. Na listu sudija koji vode utakmice Serije A došao je 1996, a znak FIFA je dobio 2002. godine.

Rosetijevi pomoćnici na utakmici protiv Francuske biće njegovi sunarodnici Paolo Kalkanjo i Stefano Ajroldi, dok je za četvrtog sudiju određen takođe Italijan Paolo Taljavento.

Delegat susreta Srbija - Francuska biće Robert Sterks iz Belgije, specijalni posmatrač suđenja Lesli Irvajn iz Severne Irske, dok je za kontrolora bezbednosti imenovan Trigve Borno iz Norveške.

Utakmica Srbija - Francuska igraće se na stadionu Crvene zvezde od 21 čas, a ulaznice će koštati 700 dinara za sever i jug, 1.500 i 2.000 za istočnu i 2.000 i 2.500 dinara za zapadnu tribinu.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Roseti sudi meč Srbija " Francuska

Izvor: B92, 05.Avg.2009

Italijan Roberto Roseti određen je za glavnog arbitra kvalifikacionog meča Srbija - Francuska, koji će biti odigran 9. septembra u Beogradu. ..Najbolji sudija sveta za 2008. godinu predvodiće italijansku četvorku u odlučujućem meču grupe '7' kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Južnoj Africi....

Nastavak na B92...

Roseti sudi utakmicu Srbija - Francuska

Izvor: Blic, 05.Avg.2009

Kvalifikacionu utakmicu za prvenstvo sveta između Srbije i Francuske, koja će biti odigrana 9. septembra u Beogradu, sudiće Italijan Roberto Roseti, saopštila je Međunarodna fudbalska federacija.....Roseti je zvanično proglašen za najboljeg sudiju sveta u 2008. godini. Prošle godine je imao čast...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.