Prokuplje prodaje zemljište za izgradnju stop-šopa

Izvor: JužneVesti.com, 21.Jun.2023, 10:53

Prokuplje prodaje zemljište za izgradnju stop-šopa

Gradska vlast donela je odluku o prodaji dve parcele na ulazu u Prokuplje iz pravca Niša, površine 1,07 i 1,67 hektara po početnoj ceni od 1.500 i 1.000 dinara po metru kvadratnom za izgradnju stop-šopa, koji će biti u blizini Srednje poljoprivredne škole gde je nedavno otvoren Lidl, a uskoro se očekuje i da počne da radi nova pijaca.

Formirana je i tročlana komisija koja će pripremiti dokumentaciju i sprovesti postupak prodaje putem prikupljanja pisanih ponuda.
>> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << />
Ponosni smo jer će Prokuplje poput svih većih gradova dobiti veliki šoping centar u kome će naši građani moći da kupuju u poznatim robnim markama. Prva parcela se prodaje po početnoj ceni od 16.170.000 dinara ili oko 137.000 evra, dok je druga površine 1,67 hektara i ona se prodaje za oko 142.000 evra. Po sprovedenom postupku prodaje gradskog zemljišta, komisija će odabrati najpovoljnijeg ponuđača, a konačnu odluku doneće Skupština grada Prokuplja - rekao je Milan Aranđelović, gradonačelnik Prokuplja.

Naglašava da je odluka o visini početne cene doneta na osnovu procene tržišne vrednosti nepokretnsti od Ministarstva finansija, a da naknada doprinosa za uređenje tog građevinskog zemljišta iznosi 171.726.544, ili ako se novac uplati jednokratno umanjuje se za 30% i iznosi 120.208.581 dinara.
Pogledaj vesti o: Prokuplje

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.