Prokuplje: U bolnici 39 osoba obolelih od kovida-19

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Apr.2021, 16:02

Prokuplje: U bolnici 39 osoba obolelih od kovida-19

U Opštoj bolnici "Dr Aleksa Savić" u Prokuplju hospitalizovano je 44 pacijenata sa teritorije Topličkog okruga, od kojih je 39 pacijenata obolelo od kovida -19.

Na kiseoničkoj potpori trenutno je 28 pacijenata, objavljeno je na sajtu grada na kome se navodi i da je za vikend u zdravstvenim ustanovama pregledano 238 ljudi.

Jedan kovid pacijent iz >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Prokuplja preminuo je tokom vikenda na kovid odeljenju, dok su dva pacijenta transportovana na dalje lečenje u kruševačku kovid bolnicu i Klinički centar Niš.

Tokom vikenda u kovid prijemno-trijažnim ambulantama prokupačke bolnice pregledano su 52 pacijenta sa simptomima respiratornih infekcija pod sumnjom ili pozitivnih na kovid -19.

U kovid ambulanti prokupačkog Doma zdravlja za to vreme pregledano je 186 pacijenata, od kojih je sedmoro poslato u kućnu izolaciju, a devetoro upućeno u bolnicu na dalje lečenje.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.