Le Pen: Imaćemo nacionalnu valutu, ali i zajedničku...

Izvor: Vesti-online.com, 30.Apr.2017, 20:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Le Pen: Imaćemo nacionalnu valutu, ali i zajedničku...

Kandidatkinja ultradesničarskog Nacionalnog fronta na francuskim predsedničkim izborima Marin Le Pen je, kako ocenjuju francuski mediji, evoluirala u stavu prema evru, najavljujući da će, ukoliko pobedi, Francuska imati nacionalnu valutu, ali i zajedničku valutu - umesto jedinstvene valute evro.

- Imaćemo nacionalnu valutu kao i sve druge zemlje, ali ćemo imati i zajedničku valutu. Pa, to je tako jednostavno... Mislim da je evro je mrtav - izjavila je Le Pen u intervjuu >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << za nedeljno izdanje "Parizijena", prenosi portal Eko.

Prema njenim rečima, "morate da kontrolišete nacionalnu valutu i prilagođavate ekonomiju, a jedinstvena valuta je postala teret za Francusku i u velikoj meri je odgovorna za masovnu nezaposlenost".

Le Penova je dodala da će se založiti u EU da se "evro od jedinstvene valute transformiše u zajedničku valutu, koja se ne bi koristila za svakodnevne kupovine, već bi je koristile samo velike kompanije koje se bave međunarodnom trgovinom".

Kandidatkinja Nacionalnog fronta je čak izjavila za "Parizijen" da ona "nikada nije rekla da će Francuska" izaći iz evra, ali je regularno ponovila da će, ako pobedi na predsedničkim izborima, započeti pregovore sa EU o "vraćanju monetarnog, zakonodavnog, teritorijalnog, ekonomskog suvereniteta francuskom narodu", dodaje Eko.
Pogledaj vesti o: Predsednički izbori,   Izbori

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.