Avganistan, Abdulah vodi na izborima

Izvor: RTS, 20.Apr.2014, 17:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Avganistan, Abdulah vodi na izborima

Na osnovu delimičnih rezultata predsedničkih izbora u Avganistanu, trenutno je u vođstvu Abdulah Abdulah. On je osvojio 44 odsto glasova, a Gani Ahmadzai 33,2 odsto.

Predsednik avganistanske Nezavisne izborne komisije, Ahmad Jusuf Nuristani, objavio je rezultate koji predstavljaju oko polovine od sedam miliona glasačkih listića, koliko ih je, prema procenama, bilo na glasanju 5. aprila.

Abdulah Abdulah osvojio je 44 odsto do sada prebrojanih glasova, a na >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << drugom mestu je Ašraf Gani Ahmadzai, bivši ministar finansija i zvaničnik Svetske banke koji trenutno može da računa na 33,2 odsto glasova, javlja Beta.

Abdulah i Gani bore se da preuzmu predsedničku funkciju od Karzaija, koji ne može da se bori za treći uzastopni predsednički mandat.

Veruje se da će biti održan i drugi krug izbora, a konačni rezultati trebalo bi da budu objavljeni 14. maja.
Pogledaj vesti o: Predsednički izbori

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.