Zlatibor:Nevreme nosilo automobile, evakuisani žena i dete

Izvor: B92, 07.Avg.2016, 17:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zlatibor:Nevreme nosilo automobile, evakuisani žena i dete

Nevreme koje je zahvatilo zlatiborski kraj odnelo je tri automobila, a vatrogasci su evakuisali ženu i dete koji su bili zarobljeni u kući, javlja “Blic“.

Dodaje se i da su se izlili potoci i došlo je do poplave koja je pričinila materijalnu štetu, a vodostaj reke Sušice, koja se uliva u Đetinju je porastao.

Poplavni talas koji je naglo naišao oko 11 sati najpre je odneo terasu kupališta „Kod Komša“ a zatim stotinak metara nizvodno izlio se u >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << restoran „Zlatiborska jezera“ koji se takođe nalazi uz sam potok. Naglo nadošla bujica odnela je tri automobila – „pežo 306“ koji je pronađen 500 metara niz potok, „reno senik“ koji je zatečen dva kilometra dalje, dok „daevu“ koji se nalazio na parkingu „Zlatiborskih jezera“ još uvek nađen.

Nivo vode visok dva metra za tili čas opkolio je apartmansku kuću „Zlatiborskih jezera“ iz koje su vatrogasci iz Čajetine uz pomoć lestvi i užeta evakuisali jednu ženu i dete koji su u to vreme spavali u apartmanu. Prethodno, pre nego što je poplava opkolila zgradu, bezbedno je evakuisana jedna trudnica.

Jedan od automobila koje je pokupila vodena stihija vlasništvo je kuvarice u restoranu „Zlatiborskih jezera“, dok druga dva pripadaju gostima.

Semegnjevski potok, na kome su pregrađivanjen napravljena dva mini kupališta, a kraj njih restorani i improzivizovane plaže, voda je koja se do poplavnog talasa bukvalno mogla preskočiti. Poplavu su, kažu na Zlatiboru, izazvale obilne padavine – prognozirano je da će pasti 20 litara kiše za dva sata a pala su 42 litra. Slivanje vode sa zlatiborskih brda dovelo je do naglog porasta vodostaja.

Zbog naglog porasta rečice Sušice koja teče iz podnožja Zlatibora i uliva se u Đetinju nekoliko kilometara uzvodno od Užica, iz preventivnih razloga ispušena je voda iz užičkog kupališta Plaža zbog čega se reka izlila na šetališe kod „Vagon restorana“ u centru Užica.

Kako je potvrđeno „Blicu“, poplavni talas je Đetinjom prošao kroz Užice ka Požegi, ali je vodostaj mali da bi izazvao poplave u požeškom kraju.
Pogledaj vesti o: Poplave

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.