Haos! Voda nosila automobile na Zlatiboru (VIDEO)

Izvor: Mondo, 07.Avg.2016, 17:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Haos! Voda nosila automobile na Zlatiboru (VIDEO)

Reka Sušica nadošla je zbog velike količina kiše koja je pala na Zlatiboru, 42 litra po kubnom metru za samo dva sata.

Foto: Guliver/Getty Images/Thinkstock Ilustracija

"Danas oko pola 10 zahvatile su nas poplave, na Zlatiboru prema Semegnjevu. Najviše su stradala kupališta kod Komša, Trčinoga i zlatiborska jezera. Ljudi su u panici izlazili kroz prozore i terase, a voda je odnela čak i dva parkirana automobila", navodi meštanka za "Kurir."

Zbog >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << velikih padavina jutros je došlo do izlivanja potoka. Jedna žena sa svojim trogodišnjim sinom ostala je zarobljena u kući, a evakuisali smo ih pomoću lestvi i konopaca. Bujica je odnela tri automobila. Voda je bila tri do četiri metara iznad normalnog nivoa, a sada se situacija smirila i voda se povukla nazad u korito",  rečeno je u Vatrogasnoj stanici Čajetina.

&iframe src="https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%

Nabujali Semegnjevski potok nalazi se nekoliko kilometara od centra turističkog naselja na Zlatiboru.

Poplavni talas koji je naglo naišao oko 11 sati najpre je odneo terasu kupališta "Kod Komša“ a zatim stotinak metara nizvodno izlio se u restoran "Zlatiborska jezera“ koji se takođe nalazi uz sam potok. Naglo nadošla bujica odnela je tri automobila – "pežo 306" koji je pronađen 500 metara niz potok, "reno senik" koji je zatečen dva kilometra dalje, dok "daevu" koji se nalazio na parkingu "Zlatiborskih jezera" još uvek nije nađen.

Kako bi reka Đetinja u Užicu mogla da primi nabujalu Sušicu, otvoreni su otpusti na brani u ovom gradu u zapadnoj Srbiji.

U prekidu je lokalni put ka Semegnjevu. U jednom trenutku Đetinja se izlila na šetalište kraj reke u centru grada.

Inače, i u komšiluku su poplave. Makedoniju je pogodilo veliko olujno nevreme u kom je stradala 21 osoba.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.