Završen prvi krug pomoći FAO organizacije

Izvor: Kragujevac.rs, 15.Sep.2015, 15:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Završen prvi krug pomoći FAO organizacije

Organizacija za hranu i poljoprivredu UN - FAO uručila je danas pumpe za navodnjavanje poljoprivrednim domaćinstvima iz Stragara i Trmbasa, koje su tokom prošlogodišnjih poplava pretrpele najviše materijalne štete.

Današnjom donacijom završen je prvi krug pomoći poplavljenim domaćinstvima, koji je u saradnji sa lokalnom samoupravom grada Kragujevca, započet u avgustu 2014. godine. «Izuzetno je značajna pomoć koju je FAO organizacija pružila našem gradu. 392 domaćinstva >> Pročitaj celu vest na sajtu Kragujevac.rs << je dobilo razne vrste pomoći počev od stočne hrane preko semenskog materijala za prolećnu i jesenju setvu i evo danas završavamo sa isporukom opreme za poljoprivredu. Donatori su vodili računa da oprema bude kvalitetna i da odgovara svim evropskim standardima, što važi i za ostale proizvode koje su poljoprivrednici dobili od ove organizacije. U evaluaciji ovog programa dobili smo izuzetne pohvale i pre svega zahvalnost za doprinos donatorima» kaže Zoran Kostadinović iz Odeljenja za poljoprivredu i vodoregulaciju Gradske uprave za privredu.

U avgustu 2014. godine FAO je započela sa interventnom pomoći, kada je 63 domaćinstva sa teritorije Kragujevca dobilo po 320 kg koncentrata za krave u ukupnoj količini od 20.160 kg. i sa raspodelom ostale vrste pomoći nastavljeno je u šest faza.

«U okviru programa Evropske unije za pomoć poplavljenim područjima, Organizacija za hranu i poljoprivredu FAO je posle godinu dana na kraju prvog kruga i u toku su pripreme za drugi krug za koji je već prijavljeno preko 118 domaćinstava. Drugi krug pomoći traje do Nove godine i namenjen je domaćinstvima koja iz bilo kog razloga nisu dobila pomoć u prvom krugu, a takođe su pretrpeli štetu u majskim poplavama», najavila je Marijana Božić iz FAO organizacije.

Poljoprivrednici koji se prvi put prijavljuju za pomoć najviše su tražili seme za jesenju setvu i đubrivo a mali broj njih tražio je sadnice voća i hrane za stoku i plastenike. U narednom periodu pokušaćemo da pomognemo svima koji su imali neku vrstu štete tokom prošlogodišnjih poplava. Ovo smatramo vidom pomoći i podrške poljoprivrednicima, a ne nadoknadom jer znamo da je ono što su oni izgubili mnogo više, zaključuje Marijana Božić.

Nastavak na Kragujevac.rs...






Povezane vesti

FAO nastavlja da pomaže poljoprivrednike

Izvor: Šumadija Press, 16.Sep.2015, 12:48

Organizacija za hranu i poljoprivredu UN – FAO uručila je pumpe za navodnjavanje poljoprivrednim domaćinstvima iz Stragara i Trmbasa, koja su tokom prošlogodišnjih poplava pretrpela najveću štetu...Zoran Kostadinović iz Odeljenja za poljoprivredu i vodoregulaciju Gradske uprave za privredu kaže...

Nastavak na Šumadija Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kragujevac.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kragujevac.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.