Izvor: RTS, 25.Jul.2019, 17:51

Odobrena sredstva za sanaciju posledica poplava

Odobrena sredstva za sanaciju posledica poplava

Vlada Srbije usvojila Uredbu o utvrđivanju državnog programa pomoći i obnove porušenih porodičnih stambenih objekata zbog poplava i grada u junu 2019. godine, kojom je izdvojeno šezdeset miliona dinara za ovu namenu.
Bespovratna novčana pomoć biće u što kraćem roku isplaćena građanima čije su kuće oštećene ili porušene, kako bi im se što pre obezbedili osnovni životni uslovi, saoštila >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je Kancelarija za saradnju sa medijima Vlade Srbije.

Na sednici je usvojena i Uredba o utvrđivanju Državnog programa obnove objekata javne namene u javnoj svojini u oblasti obrazovanja, zdravstva i socijalne zaštite oštećenih ili porušenih usled dejstva poplava i grada u junu 2019. godine. S obzirom na to da je korisnicima i zaposlenima u ovim objektima onemogućen dalji boravak i rad, vlada je obezbedila 250 miliona dinara za njihovu sanaciju.
Usvojena je i Uredba o izmenama i dopunama uredbe o utvrđivanju Državnog programa obnove, odnosno hitnih radova na sanaciji objekata za zaštitu od voda oštećenih u poplavama izazvanim elementarnom nepogodom u junu 2019. godine.
Dodatna sredstva u iznosu od šezdeset miliona dinara namenjena su gradu Sremska Mitrovica sa naseljima Laćarak, Martinci, Kuzmin, Šašinci i Jarak, gde je bila proglašena vanrenda situacija.
Na sednici je usvojen Zaključak o utvrđivanju osnove za zaključivanje Memoranduma o razumevanju između Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i Generalne uprave carina NR Kine o saradnji u oblasti biljnog karantina. 
U cilju produbljivanja bilateralnih odnosa sa NR Kinom, saradnja će se proširiti i na oblast tradicionalne medicine. Stoga je vlada danas usvojila Zaključak o davanju saglasnosti da se zaključi Memorandum o saradnji između Ministarstva zdravlja i Univerziteta kineske medicine u Pekingu o saradnji u oblasti tradicionalne medicine.
Vlada je usvojila Zaključak o utvrđivanju Osnove za zaključivanje Bilateralne obaveze između Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i Danske pomorske uprave Kraljevine Danske o međusobnom priznavanju ovlašćenja u skladu sa propisom I/10 Međunarodne konvencije o standardima za obuku, izdavanje uverenja i vršenje brodske straže pomoraca iz 1978, sa izmenama i dopunama Priloga iz Manile 2010.
Na sednici je usvojen Zaključak o utvrđivanju Osnove za zaključivanje Memoranduma o razumevanju između Ministarstva zdravlja i Ministarstva za ljudske resurse Mađarske o saradnji u oblasti zdravstva. 
Status spomenika kulture, odlukom Vlade dobili su Spomen-česma kralja Aleksandra I Obrenovića na Zlatiboru, podignuta 1893. godine i Vila Šterić u Beogradu sagrađena 1933. godine, kao svedočanstvo visokog dometa srpske moderne, sa stilskog, arhitektonskog i kulturno-istorijskog stanovišta.

Nastavak na RTS...


 I drugi pišu o ovome:
 Povezane vesti
Odobrena sredstva za sanaciju posledica poplava: Bespovratna novčana pomoć uskoro u rukama građana

Odobrena sredstva za sanaciju posledica poplava: Bespovratna novčana pomoć uskoro u rukama građana

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Jul.2019

 Vlada Srbije usvojila je danas uredbe kojima se obezbeđuju sredstva za sanaciju posledica poplava koje su se desile u junu u iznosu od 370 miliona dinara...Vlada je donela Uredbu o utvrđivanju Državnog programa pomoći i obnove porušenih porodičnih stambenih objekata u svojini građana usled dejstva...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.