Mariću nagrada Doprinos godine Evropi 2014

Izvor: Studio B, 12.Jun.2014, 19:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mariću nagrada Doprinos godine Evropi 2014

Pomoćnik ministra i načelnik Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije Predrag Marić dobitnik je nagrade Doprinos Evropi za 2014. godinu, koju dodeljuje Evropski pokret u Srbiji.

Nagrada Doprinos godine Evropi dodeljena je Mariću zbog profesionalnog, pravovremenog i nesebičnog zalaganja za rešavanje pitanja koja su od značaja za zaštitu života građana u vanrednim situacijama, navodi se u saopštenju Evropskog pokreta u Srbiji.  
>> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B <<
"Kolika je važnost ovih pitanja pokazalo se tokom skorašnjih poplava dramatičnih razmera", navodi se u obrazloženju koje je pročitala Jelica Minić, prošlogodišnja dobitnica priznanja. 

Kako se navodi u saopštenju, Marić je insistirao na učešću civilnog društva u formulisanju neophodnog pravnog okvira i standarda u oblasti u kojoj je delovao, kako kroz Nacionalni konvent o Evropskoj uniji, tako i na javnim raspravama o strategijama i zakonima koji se odnose na oblast vanrednih situacija.   

"Uvek je isticao važnost preventivnog delovanja, kao i potrebu odgovarajućih ulaganja i unapređivanja sistema zaštite i spasavanja u vanrednim situacijama. Svojim radom u potpunosti je podržavao sve sto je misija Evropskog pokreta u Srbiji, od zalaganja za evropske integracije, preko razvijanja i promovisanja regionalne saradnje, učešća u brojnim regionalnim inicijativama, kao i saradnjom sa lokalnim samoupravama", dodaje se u saopštenju.   

Kako navodi Evropski pokret, Marićeva smirenost, dostupnost i autoritet u kriznim situacijama još jedan je dokaz požrtvovanosti i profesionalizma. "U najavljenom smanjivanju državne administracije ne treba da izgubimo profesionalce čije biografije ih kvalifikuju za složene poslove koji su važni, kako za građane, tako i za proces evropske integracije Srbije", poručuju iz Evropskog pokreta u Srbiji.   

Priznanje Doprinos godine Evropi ustanovili su Evropski pokret u Srbiji i Međunarodni evropski pokret 2002. godine. Nagrada se dodeljuje za govor, knjigu, konkretnu akciju ili stav pojedinca, organizacije ili grupe građana koji su u protekloj godini značajno doprineli procesu evropskih integracija i promociji evropskih ideja i vrednosti u našoj zemlji. Do sada je bilo 16 dobitnika.

Nastavak na Studio B...






Povezane vesti

Mariću nagrada "Doprinos Evropi"

Izvor: RTS, 12.Jun.2014

Pomoćnik ministra i načelnik Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije Predrag Marić dobitnik je nagrade "Doprinos Evropi" za 2014. godinu, koju dodeljuje Evropski pokret u Srbiji...Nagrada "Doprinos godine Evropi" dodeljena je Mariću zbog profesionalnog, pravovremenog...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.