FORMIRANE KOMISIJE ZA PROCENU ŠTETE OD POPLAVA U BORSKIM SELIMA. PRIJAVE DO 30. JULA

Izvor: TimockeVesti.net, 23.Jun.2023, 05:56

FORMIRANE KOMISIJE ZA PROCENU ŠTETE OD POPLAVA U BORSKIM SELIMA. PRIJAVE DO 30. JULA

Bor, 23. jun – Grad Bor je zbog posledica velikih padavina koje su izazvale veliku materijalnu štetu u pojedinim seoskim mesnim zajednicama formirao posebne komisije za procenu štete.
Gradska uprava pozvvala je meštane borskih sela koji su u nedavnim poplavama pretrpeli štete da do 30. jula podnesu prijave kako bi im nadležne komisije procenile štetu i pomogli im da >> Pročitaj celu vest na sajtu TimockeVesti.net << je saniraju.
Grad Bor će, najavljuju nadležni, izdvojiti sredstva za pomoć svim domaćinstvima koja su pretrpela štetu, bilo na zemljištu, pomoćnim ili stambenim objektima, a sredstva za pomoć koja je  izdvojila republička vlada biće namenjena sanaciji stambenih objekata.
– Svi koji su pretrpeli štetu od poplava mogu podneti prijave na pisarnici Gradske uprave. Prijave se podnose na propisanom obrascu koji je dostupan na mestu prijave. Ovaj korak omogućava efikasno prikupljanje informacija i olakšava proces procene štete – navode nadležni i dodaju da građani za bliže informacije mogu da im se obrate na brojeve telefona: 030 423 255, lokal 164 ili 060 27 27 059 svakog radnog dana od 7 do 15 časova.
Na području Bora uvedena je vanredna situacija zbog šteta koje su obilne kiše i bujice izazvale u selima Donja Bela Reka, Krivelj, Slatina, Oštrelj, ali i delu Zlota, Brestovcu, Metovnici i Bučju.
Izvor: Novosti
Članak FORMIRANE KOMISIJE ZA PROCENU ŠTETE OD POPLAVA U BORSKIM SELIMA. PRIJAVE DO 30. JULA se pojavljuje prvo na Borske Narodne Novine.

Nastavak na TimockeVesti.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TimockeVesti.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TimockeVesti.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.