Zukorlić: Neće oteti zadužbinu

Izvor: B92, 27.Okt.2010, 18:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zukorlić: Neće oteti zadužbinu

Novi Pazar -- Glavni muftija Islamske zajednice u Srbiji Muamer Zukorlić poručio je vernicima da "tajkuni žele da otmu" prizemlje Fakulteta za islamske studije.

"Naravno da neće oteti vakuf (zadužbinu), jer vakuf pripada muslimanima", rekao je Zukorlić na ispraćaju vernika u Meku i Medinu.

"Poslednje poruke su da policija neće intervenisati. To je dobar znak, ali mi ćemo biti tu da vidimo da li je tako. Ako bude tako, reći ćemo hvala, popravili ste se, ako >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ne bude tako, odbranićemo", poručio je Zukorlić.

Sud je za sutra najavio izvršenje.

Zukorlić je najavio da će se vernici ponašati adekvatno i pokazati da Islamska zajednica nije izvor nestabilnosti, već stabilnosti, ali i da je oštra samo kad je napadaju.

Sekretar Mešihata Islamske zajednice u Srbiji Samir Škrijelj saopštio je da na hadžiluk odlazi 192 vernika, među kojima je 58 žena.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

N. Pazar: Policija se neće mešati, Zukorlić hvali i upozorava

Izvor: Vesti-online.com, 27.Okt.2010

Novopazarska policija neće asistirati sudskim izvršiteljima koji su, prema odluci Višeg suda, za sutra zakazali iseljenje Fakulteta za islamske studije, javlja radio Sto plus...Prema policijskim izvorima, procena je da bi intervencija u trenutku kada muslimani odlaze na hadž mogla da ima loše posledice...

Nastavak na Vesti-online.com...

Zukorlić pohvalio policiju koja neće da se meša

Izvor: Glas javnosti, 28.Okt.2010, 07:16

NOVI PAZAR - Glavni muftija Islamske zajednice u Srbiji Muamer Zukorlić ocenio je kao "dobar znak" najavu policije da neće intervenisati tokom sutrašnjeg izvršenja sudske presude o iseljenju Fakulteta za islamske studije iz prizemlja zgrade u centru Novog Pazara...- Mi ćemo za svaki slučaj biti...

Nastavak na Glas javnosti...

Odloženo iseljenje Fakulteta za islamske studije

Izvor: Blic, 28.Okt.2010

Pristalice Islamske zajednice u Srbiji (IZuS) Moamera Zukorilića razišle se ispred Fakulteta za islamske studije jer sudski izvršitelji nisu došli da uruče rešenje o iseljenju Fakulteta, javlja B92. ..Za danas je bilo zakazano izvršenje sudske presude, što je još jednom Novi Pazar i region Sandžaka...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.