Zukorlić pohvalio policiju koja neće da se meša

Izvor: Glas javnosti, Tanjug, 28.Okt.2010, 07:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zukorlić pohvalio policiju koja neće da se meša

NOVI PAZAR - Glavni muftija Islamske zajednice u Srbiji Muamer Zukorlić ocenio je kao "dobar znak" najavu policije da neće intervenisati tokom sutrašnjeg izvršenja sudske presude o iseljenju Fakulteta za islamske studije iz prizemlja zgrade u centru Novog Pazara.

- Mi ćemo za svaki slučaj biti tu da vidimo da li će tako biti, pa ako budu tu reći ćemo im hvala vam popravili ste se, a ako ne budu tu mi ćemo se ponašati kako smo ponašali i do sada - poručio je Zukorlić. >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti <<

Načelnik Policijske uprave Dragan Terzić rekao je ranije da policija neće intervenisati pri pokušaju izvršenja presude jer je procenjeno da bi to moglo imati šire implikacije u Novom Pazaru, posebno zbog priprema hadžiluka i predstojećeg muslimanskog praznika Kurban bajrama.

Zukorlić je rekao da Islamska zajednica u Srbiji nije izvor nestabilnosti i da su njeni sledbenici fini dok ih, kako je rekao, niko ne dira.

Muftija je podsetio da je za sutra zakazano isvršenje presude o iseljenju Fakulteta za islamske studije i dodao da je to vakuf (zadužbina) Gazi Isabega koje Islamskoj zajednici, kako je rekao, niko neće oteti.

- Zgrada u kojoj se nalazi Fakultet za islamske studije je najstariji vakuf Gazi Isabega i naravno da nam ga neće oteti jer vakuf ne pripada tajkunima nego muslimanima, a ako pripada muslimanima oni će ga braniti - rekao je Zukorlić pred oko hiljadu građana koji su došli na centralni novopazarski trg da isprate prvu grupu putnika na hadžiluk u Meku i Medinu.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.