Zoran Stojanović izabran za člana Visokog saveta sudstva

Izvor: NaDlanu.com, 15.Nov.2012, 14:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zoran Stojanović izabran za člana Visokog saveta sudstva

BEOGRAD, 15. novembra 2012. (Beta) - Skupština Srbije izabrala je u četvrtak redovnog profesora krivičnog prava na Pravnom fakultetu u Beogradu Zorana Stojanovića za člana Visokog saveta sudstva (VSS) iz reda profesora pravnih fakulteta.

BEOGRAD, 15. novembra 2012. (Beta) - Skupština Srbije izabrala je u četvrtak redovnog profesora krivičnog prava na Pravnom fakultetu u Beogradu Zorana Stojanovića za člana Visokog saveta sudstva (VSS) iz reda profesora pravnih fakulteta.Predlog >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << da Zoran Stojanović bude izabran za člana VSS utvrdjen je na zajedničkoj sednici dekana pravnih fakulteta.Stojanović je rodjen 1947. godine u Beogradu, gde je završio Pravni fakultet 1970. Magistrirao je na Pravnom fakultetu u Zagrebu, a doktorirao na Pravnom fakultetu u Ljubljani.Bio je savezni ministar pravde 1993-1994. godine, kao i predsednik Komisije za izradu važećeg Krivičnog zakonika. Sad je predsednik Radne grupe za izmene i dopune tog zakonika.Skupština Srbije je potvrdila i Sporazum sa Vladom Madjarske o graničnoj kontroli u drumskom, železničkom i vodnom saobraćaju.Ministar prosvete i nauke Žarko Obradović rekao je poslanicima na sednici da su taj sporazum napravili stručnjaci iz Madjarske i Srbije i da će on doprineti dobrim odnosima dve zemlje.Parlament je nešto posle 12 časova završio rad, a nastavak prekinute sednice na čijem su dnevnom redu izmene Carinskog zakona i potvrdjivanje više medjudržavnih sporazuma i ugovora, zakazan je za utorak, 20. novembar.

Nastavak na NaDlanu.com...






Povezane vesti

Zoran Stojanović novi član Visokog saveta sudstva

Izvor: Kurir, 15.Nov.2012

Redovni profesor krivičnog prava na Pravnom fakultetu u Beogradu bio je savezni ministar pravde 1993-1994, kao i predsednik Komisije za izradu važećeg Krivičnog zakonika..BEOGRAD - Skupština Srbije izabrala je danas redovnog profesora krivičnog prava na Pravnom fakultetu u Beogradu Zorana Stojanovića...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.