Živković: Pripreme za krađu izbora su očigledne

Izvor: Blic, 02.Feb.2016, 15:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Živković: Pripreme za krađu izbora su očigledne

Lider Nove stranke Zoran Živković smatra da su pripreme za krađu predstojećih izbora očigledne, navodeći da je ta partija formirala Centar za sprečavanje krađa i nasilja na izborima 2016.godine.

- Mislili smo da je period izborne krađe završen 5.oktobra 2000. godine, ali to se očigledno nije desilo - rekao je Živković novinarima u Skupštini.

Krađe su, smatra on, već evidentirane na ponovljenim lokalnim izborima, a sada su očigledni "novi simptomi te iste >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << bolesti".

- Pripreme za krađu su očigledne, imamo nelegalan izbor tužilaca, kao zaštitu od potencijalnog gonjenja onih koji kradu na izborima, imamo čistku u policiji, masovno doseljavanje po nekim beogradskim opštinama, kao što su Vračar i Stari Grad… - rekao je Živković.

On tvrdi da se na Vračar sa Palilule, gde neće biti izbora, doselilo oko 2.000 ljudi.

- To isto je radio i Milošević 1996. i 2000. godine i odgovoreno mu je tako što smo se dobro organizovali, javljali i upozoravali na svaki pokušaj krađe i fizički se suprostavljali tamo gde je to bilo potrebno - rekao je Živković.

Predsednik Nove stranke očekuje da će se to ponoviti i 2016. godine.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.