Žandarme napala grupa Ljirima Jakupija

Izvor: S media, 23.Jul.2009, 07:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Žandarme napala grupa Ljirima Jakupija

Srpske službe bezbednosti usmerile su istragu nedavnih terorističkih napada kod Bujanovca i u Preševu ka grupi poznatog teroriste Ljirima Jakupija zvanog Nacista, saznaje „Politika” iz izvora bliskih istrazi.

Jakupi (30), rodom iz Bujanovca i članovi njegove grupe se, prema dostupnim informacijama, nalaze na Kosovu i Metohiji, u okolini Gnjilana, objavio je beogradski dnevnik u sutrašnjem broju.

Sagovornik "Politike" navodi da postoje ozbilje informacije da >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << su napadi delo Jakupija, ali da za sada nije poznato da li je on direktno učestvovao ili je poslao članove svoje grupe da minobacačem gadjaju pripadnika Žandarmerije i bace bombu na stambenu zgradu u Preševu.

U dva odvojena incidenta su ranjene ili povredjene četiri osobe, dvojica pripadnika Žandarmerije i jedna žena i dečak, oboje albanske nacionalnosti.

Službe bezbednosti zadužene za rasvetljavanje poslednjih dogadjaja u Kopnenoj zoni bezbednosti došle su i do podataka koji su mogući motivi terorističkih napada, piše "Politika.

Prve informacije govore da su članovi grupe Jakupija hteli samo da naglase da su još aktivni, ali i da isprovociraju pripadnike Žandarmerije na neku širu akciju koja bi izazvala revolt albanskog stanovništva.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.