Zahtev za azil prvom prilikom ili uskraćen boravak

Izvor: Akter, 09.Feb.2016, 20:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zahtev za azil prvom prilikom ili uskraćen boravak

Lideri Evropske unije spremni su na dogovor da se uskrati boravak migrantima koji odlažu podnošenje zahteva za azil u nadi da će otići u drugu evropsku zemlju

Lideri EU su rešeni da ne dozvole ulazak izbeglicama koje ne podnesu zahtev za azil u prvoj zemlji Unije u koju uđu zato što bi radije da idu u neku drugu zemju, javlja AP, pozivajući se na nacrt saopštenja pripremljen za samit EU iduće nedelje.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << />
Prema nacrta u koji je američka agencija imala uvid, ocenjuje se da treba uskratiti ulazak onima koji nisu "podneli molbu za azil uprkos tome što su imali priliku da to učine".

Nacrt saopštenja za samit 18. i 19. februara još je podložan promenama, napominje AP.

Agencija ocenjuje da je ovo značajan potez jer mnoge izbeglice sa Bliskog istoka koje žele da dođu do Evrope, prvo stignu u Grčku, ali ne podnose molbu za azil u toj zemlji budući da bi rađe živeli negde drugde.

Po međunarodnim zakonima, azil se ne može uskratiti ljudima kojima je potrebna zaštita.

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.