Zahtev za azil prvom prilikom ili uskraćen boravak

Izvor: B92, 09.Feb.2016, 20:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zahtev za azil prvom prilikom ili uskraćen boravak

Brisel -- Lideri Evropske unije spremni su na dogovor da se uskrati boravak migrantima koji odlažu podnošenje zahteva za azil u nadi da će otići u drugu evropsku zemlju.

U dokumentu za samit EU sledeće nedelje, u koji je agencija Asošiejtid pres danas imala uvid, navodi se da bi trebalo odbiti boravak "onima koji nisu podneli zahtev za azil iako su imali priliku".

Predlog za samit 18. i 19. februara se može izmeniti do tada.

Taj potez bi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << mogao da ima značajne posledice pošto izbeglice koje traže utočište u Evropi, prvo stižu u Grčku, ali tamo ne traže azil zato što bi radije živele u severnim evropskim zemljama.

Prema međunarodnom pravu, ljudima kojima je potrebna zaštita ne može se odbiti zahtev za azil.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Zahtev za azil prvom prilikom ili uskraćen boravak

Izvor: Akter, 09.Feb.2016

Lideri Evropske unije spremni su na dogovor da se uskrati boravak migrantima koji odlažu podnošenje zahteva za azil u nadi da će otići u drugu evropsku zemlju..Lideri EU su rešeni da ne dozvole ulazak izbeglicama koje ne podnesu zahtev za azil u prvoj zemlji Unije u koju uđu zato što bi radije...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.