Vučić u četvrtak pred novinarima objavljuje ugovor sa Etihadom!

Izvor: Telegraf.rs, 13.Avg.2014, 19:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić u četvrtak pred novinarima objavljuje ugovor sa Etihadom!

Premijer Aleksandar Vučić je istakao da nema šta da krije u vezi sa ovim ugovorom i da je ponosan na tu činjenicu

Premijer Aleksandar Vučić obratiće se sutra popodne novinarima, saopšteno je iz Vlade Srbije.

U najavi nije navedeno o čemu će premijer govoriti, ali je on sam ranije danas rekao da će sutra obelodaniti ugovor sa Etihadom o privatizaciji nacionalnog avioprevoznika.

Vučić je istakao da nema šta da krije u vezi sa ovim >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << ugovorom i da je ponosan na tu činjenicu.

- Za razliku od nekih, nemam šta da krijem i ponosan sam na činjenicu da nisam ukrao ništa i da radim za svoju zemlju i svoj narod najbolje što mogu. I kao što sam rekao, ja ću one sa kojima sam nekada razgovarao pitati da nam daju dozvolu da otvorimo ugovore, ali izgleda da nisam dovoljno jak i snažan da ubedim one koji su sa njima sklapali ugovore, da te ugovore otvore, a oni ih nisu pet godina otvarali i pokazivali javnosti – rekao je Vučić.

Foto: Tanjug/VLADA REPUBLIKE SRBIJE/Slobodan Miljević

Uslov za objavljivanje ugovora bio je, kako je sam premijer objasnio, da se partner u privatizaciji JAT-a saglasi sa tim. Javni servis prenosi da su Etihad i Al Ravafed dali su saglasnost da se objave svi članovi ugovora.

Premijer je u više navrata rekao da je u slučaju JAT država izdvojila višestruko manje subvencije nego u poslu sa Fijatom.

Ugovor o strateškom partnerstvu Etihada i Vlade Srbije potpisan je 1. avgusta prošle godine u Beogradu i prema tom ugovoru Etihad je preuzeo 49 odsto udela u srpskom nacionalnom avioprevozniku, dok je država zadržala većinsko vlasništvo sa 51 odsto. Istovremeno avioprevoznik je promenio ime u Er Srbija.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.