Vlada Srbije ne stoji iza tzv. Deklaracije

Izvor: S media, 17.Avg.2010, 20:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlada Srbije ne stoji iza tzv. Deklaracije

Ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović izjavio je danas da Vlada Srbije ne stoji iza takozvane "Deklaracije Saveza opština Autonomne pokrajine Kosovo i Metohija", niti podržava sadržaj tog teksta.

Bogdanović je, u izjavi Tanjugu, rekao da zvanični Beograd ne stoji iza dokumenta koji je nazvan “Deklaracijom” o nezavisnosti opština iz sastava “Saveza opština autonomne pokrajine Kosovo i Metohija”.

Taj dokument, koji je juče i danas >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << postao dostupan javnosti na Kosovu, a nema potpisnika, izazvao je veliko interesovanje predstavnika Kfora, Kosovske policijske službe i medjunarodnih organizacija u Kosovskoj Mitrovici.

"Taj papir, koji neko predstavlja kao 'deklaraciju', samo može da pogorša bezbednosnu situaciju na Kosovu, ta i takva 'deklaracija' nije potrebna Srbima", istako je Bogdanović.

Ministar za Kosovo i Metohiju je naglasio da će zvanični Beograd nastaviti da se diplomatskm sredstvima bori za očuvanje svoje južne pokrajine u sastavu Srbije, i ponovio da tu takozvanu deklaraciju niko od predstavnika zvaničnog Beograda ne podržava.

Povodom tog teksta oglasilo se i Ministarstvo za Kosovo i Metohiju, navodeći da se radi o "fantomskoj deklaraciji o nezavisnosti saveza opština autonomne pokrajine Kosovo i Metohija, koja je delo nekolicine neodgovornih ljudi".

"Ministarstvo za KiM poziva kosmetske Srbe da ne nasedaju na provokacije kako Prištine, tako i na postupke grupa i neodgovornih pojedinaca iz srpske zajednice, koji ne predstavljaju nikog drugog do sebe samih i zastupaju isključivo svoje lične interese i stavove", navodi se u saopštenju dostavljenom Tanjugu.

"Vlada Srbije ima jasno definisanu politiku prema Kosovu i Metohiji, koja je dobro poznata kosmetskim Srbima i od nje neće odustati. Sve što izlazi iz okvira te politike i relevantnih državnih institucija, nije u skladu sa državnom politikom, već je isključivo delo i stav neodgovornih pojedinaca", zaključije resorno ministarstvo.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.