Veselji: Kosovo ne može biti bojno polje

Izvor: BKTV News, 11.Okt.2018, 17:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Veselji: Kosovo ne može biti bojno polje

Predsednik Skupštine Kosova Kadri Veselji održao je danas sastanak sa predstavnicima vladajućih i opozicionih političkih stranaka kako bi harmonizovali stavove o rezoluciji za dijalog sa Srbijom.

Na sastanku koji je sazvao Veselji prisustvovali su predstavnici vladajućih stranaka, uključujući premijera Kosova Ramuša Haradinaja i zamenika premijera Fatmira Ljimaja, ali i predstavnici SDP i Alternative, dok su druge dve opozicione političke stranke, DSK i Samoopredeljenje, >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << odbile da prisustvuju sastanku.

Vučić: Nikada nisam zagovarao etničku podelu na Kosovu i Metohiji

Nakon završetka sastanka, koji je trajao sat i po, Veselji je održao konferenciju za novinare na kojoj je saopštio da je sastanak bio veoma konstruktivan i da rezolucija sadrži sve što su tražili vlada i opozicija, preneo je RTK. "Imali smo veoma konstruktivan sastanak. Kosovo bi trebalo da bude jednoglasno i da stoji iza svoje platforme. Predložena rezolucija uključuje sve što su opozicija i vlada tražili. Imam poruku za opozicione stranke da Kosovo ne može da bude bojno polje za vlast. Važnija je budućnost od svake fotelje", rekao je on.

Vučić: Srbija je navikla na politiku Albanaca, a na koju svet ćuti

On je pozvao opozicione stranke da ne bojkotuju sastanke i da se celokupan politički spektar ujedini kada su u pitanju državni interesi. "Moramo postići konsenzus da bi Kosovo moglo da sa što bolje suoči sa Srbijom. Pozivam opozicione partije da ostave partijske interese, i da se ujedinimo kada su u pitanju državni interesi", rekao je Veselji.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mediji: Veselji ponovo nije uspeo da okupi opoziciju

Izvor: Blic, 11.Okt.2018

Predsednik kosovske skupštine i lider vladajuće DPK, Kadri Veselji, ni danas nije uspeo da okupi predstavnike parlamentarne opozicije na sastanak o usaglašavanju stavova o rezoluciji za normalizaciju odnosa Beograda i Prištine u okviru briselskog dijaloga.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.