Ustoličen novi vladika niški Arsenije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Avg.2017, 17:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ustoličen novi vladika niški Arsenije

U Sabornoj crkvi u Nišu danas je ustoličen novi niški vladika Arsenije.

Liturgiju i uvođenje u vladičanski tron predvodili su patrijarh srpski Irinej i arhijereji Srpske pravoslavne crkve, javlja RTS.

Novoizabrani vladika niški Arsenije Glavčić je 46. niški episkop.

Rođen je u Vršcu pre 39 godina. Potomak je Jakova Nenadovića, poznatog vojvode iz Prvog srpskog ustanka. Školovao se u Srbiji, usavršavao ruski jezik u Moskvi, a magistrirao je u Solunu, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << gde je sada na doktorskim studijama.

Pre tri godine izabran je za episkopa Topličkog, a za niškog vladiku imenovan je odlukom Sinoda u maju ove godine.

Vladika Arsenije će u narednom periodu voditi nišku eparhiju, koja je jedna od najstarijih i obuhvata i delove Pirota, Kruševca, Toplice i Leskovca.

Liturgiji su prisustvovali mitropoliti i episkopi Srpske pravoslavne crkve, generalni sekretar u kabinetu predsednika Srbije Nikola Selaković i katolički nadbiskup beogradski Stanislav Hočevar.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.