Niška eparhija dobila novog vladiku, ustoličen episkop Arsenije

Izvor: Blic, 13.Avg.2017, 16:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Niška eparhija dobila novog vladiku, ustoličen episkop Arsenije

Vladika niški Arsenije ustoličen je danas u Sabornoj crkvi Nišu, a liturgiju i uvođenje u tron novog niškog vladika predvodio je patrijarh srpski Irinej i arhijereji Srpske pravoslavne crkve.

- Ogromna mi je čast što su me Sveti arhijerijski sabor i njegova svetost patrijarh srpski izabrali da budem naslednik niškoga trona, niških episkopa eparhije koja je još iz apostolskih vremena. To me još više čini odgovornim, da služim bogu i narodu imajući primer svih mojih >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << prethodnika od kojih su mnogi ovde ostavili čak i svoje živote - rekao je novoizabrani vladika niški Arsenije (Glavčić).

Patrijarh Irinej je zamolio vernike da prime vladiku Arsenija kao svog pastira.

- Uvodimo danas u tron novog episkopa, mladog episkopa koji je pun vere i ljubavi prema Bogu i crkvi svojoj i prema narodu kome će biti pastir i duhovni vođa - rekao je patrijarh.

Vladika Arsenije je izabran nakon što je niški episkop Jovan (Purić) razrešen sa te dužnosti u maju prošle godine. Od tada je episkop raško - prizrenski Teodosije kao administrator obavljao dužnost vladike niškog.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ustoličen Niški vladika Arsenije

Izvor: JUGpress.com, 13.Avg.2017

NIŠ..Danas je u Nišu , u Sabornoj crkvi ustoličen novi niški vladika Arsenije...Liturgiju i uvođenje u tron predvodili su patrijarh srpski Irinej i arhijereji Srpske pravoslavne crkve...Novoizabrani vladika niški Arsenije (Glavčić) rekao je tom prilikom da je za njega ogromna čast da bude naslednik...

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.