Uhapšen Albanac optužen za ratne zločine

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Jul.2009, 18:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšen Albanac optužen za ratne zločine

RIMINI - Italijanske vlasti uhapsile su u Riminiju Muharema Gašija, koji je u Srbiji optužen za ratne zločine nad civilnim stanovništvom na Kosovu 1999. koje je počinio kao pripadnik OVK, javila je danas italijanska agencija Ansa.

Za Gašijem je izdata međunarodna poternica, a on je živeo u blizini Riminija, gde je radio kao vozač kamiona.

Gaši se 1999. godine kao dobrovoljac priključio OVK, a iste godine je učestvovao u napadu na jednu kuću u Klini, čiji >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je vlasnik ubijen iz vatrenog oružja, dok su drugi članovi domaćinstva ranjeni, navodi Ansa.

On je u Italiju stigao sa statusom izbeglice, a sada će o njegovoj eventualnoj ekstradiciji odlučivati Apelacioni sud u Bolonji.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.