Ubistvo na Vračaru obračun kriminalnih klanova

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Jan.2018, 10:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ubistvo na Vračaru obračun kriminalnih klanova"

Jedan muškarac ubijen je na Vračaru iz vatrenog oružja, u novom obračunu crnogorskih kriminalnih klanova u Beogradu.

Direktor policije Vladimir Rebić rekao je da se radi o D.B. državljaninu Crne Gore koji je od ranije poznat policiji i da se radi o obračunu kriminalnih grupa.

"Radimo na identifikaciji počinioca ubistva, ali druge informacije ne bih smeo da dam zbog istrage. Činjenica da je poslednjih meseci bilo povezanih slučajeva u obračunu kriminalnih klanova >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u Beogradu," rekao je Rebić za RTS.

Mediji su preneli da je na Vračaru ubijen član kavačkog klana.

Ubistvo se dogodilo sinoć u Ulici internacionalnih brigada 50.

Portparolka Hitne pomoći Nada Macura rekla je Tanjugu da je policija u 23:15 sati Hitnoj pomoći predala poziv za intervenciju, a da je lekarska ekipa je na licu mesta konstatovala smrt muške osobe.

Rebić je istakao da je policija za Novu godinu imala puno posla istakavši da je u Beogradu na proslavi na Trgu Nikole Pašića bilo više od 40.000 ljudi, ali da je sve prošlo bez incidenata, kao i u drugim gradovima Srbije.

Govoreći o rezultatima rada policije u protekloj godini, Rebić je rekao da je zaplenjeno više od četiri tone droge i narkotika, otkriveno više od 10 ilegalnih laboratorija i da je procesuiran značajan broj kriminalnih grupa.

''Poseban pečat tim aktivnostima daje što se u svim tim slučajevima vodi i finansijska istraga kako bi se presekli kanali finansiranja tih kriminalnih grupa'', ukazao je direktor policije.

On je naveo da je u saobraćaju u prethodnih nekoliko meseci uvođenjem merenja prosečne brzine na putevima, na deonici auto-puta Šimanovci - Šid broj saobraćajnih nezgoda od septembra smanjen za oko 33 odsto, a da je broj nesreća sa povređenima i stradalima smanjen za oko 25 odsto.

Najveći broj građana koji krše propise su stranci do kojih očigledno još nije stigla informacija da srpska policija radi na ovaj način. Očekujemo da ćemo uskoro to merenje primeniti i na ostalim deonicama auto-puta'', naveo je Rebić.

Govoreći o nedavno usvojenom dokumentu ''Strateška procena javne bezbednosti'', direktor policije kazao je da će u narednih pet godina MUP posebnu pažnju posvećivati suzbijanju organizovanog kriminala, korupcije, visokotehnološkog kriminala, zloupotreba droga, sprečavanju terorizma.

''Pokušaćemo da poboljšamo bezbednost javnog reda i mira, bezbednost saobraćaja i da utičemo na ilegalnu migraciju. To znači da potpuno drugačije percipiramo ove probleme, pokušavamo da rad policije učinimo efikasnijim, efektivnijim i ekonomičnijim'', rekao je Rebić.

On je dodao da kada je reč o terorizmu građani Srbije treba da osećaju bezbedno.

''MUP i ostale bezbednosne službe aktivno rade na prikupljanju informacija jer se od terorizma pre svega štiti adekvatnim podacima. Naravno da imamo pripremljene planove ukoliko dođe do nekog incidenta, ali u ovom trenutku možemo reći da smo bezbedni'', poručio je Rebić.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rebić: Ubistvo na Vračaru obračun kriminalnih grupa

Izvor: Večernje novosti, 02.Jan.2018

Direktor policije Vladimir Rebić rekao je danas da je državaljanin Crne Gore D.B, koji je sinoć ubijen u centru Beograda, od ranije poznat policiji i da sve ukazuje da se u tom slučaji radi o obračunu kriminilanih grupa Direktor policije Vladimir Rebić rekao je danas da je...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.