Ubistvo na Vračaru - obračun kriminalnih grupa

Izvor: Vesti-online.com, 02.Jan.2018, 12:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ubistvo na Vračaru - obračun kriminalnih grupa"

Direktor policije Vladimir Rebić rekao je danas da je državaljanin Crne Gore D.B, koji je sinoć ubijen u centru Beograda, od ranije poznat policiji i da sve ukazuje da se u tom slučaji radi o obračunu kriminilanih grupa.

- Radimo na identifikaciji počinioca ubistva, ali druge informacije ne bih smeo da dam zbog istrage. Činjenica da je poslednjih meseci bilo povezanih slučajeva u obračunu kriminalnih klanova u Beogradu, ali statistika pokazuje da je u 2017.godini bilo 30 >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << odsto manje ubistava nego u prethodnoj godini - rekao je Rebić gostujući u Jutarnjem dnevniku na RTS-u.

On je naveo da je policija za Novu godinu imala puno posla istakavši da je u Beogradu na proslavi na Trgu Nikole Pašića bilo više od 40.000 ljudi, ali da je sve prošlo bez incidenata, kao i u drugim gradovima Srbije.

Govoreći o rezultatima rada policije u protekloj godini, Rebić je rekao da je zaplenjeno više od četiri tone droge i narkotika, otkriveno više od 10 ilegalnih laboratorija i da je procesuiran značajan broj kriminalnih grupa.

- Poseban pečat tim aktivnostima daje što se u svim tim slučajevima vodi i finansijska istraga kako bi se presekli kanali finansiranja tih kriminalnih grupa - ukazao je direktor policije.

On je naveo da je u saobraćaju u prethodnih nekoliko meseci uvođenjem merenja prosečne brzine na putevima, na deonici auto-puta Šimanovci-Šid broj saobraćajnih nezgoda od septembra smanjen za oko 33 odsto, a da je broj nesreća sa povređenima i stradalima smanjen za oko 25 odsto.

- Najveći broj građana koji krše propise su stranci do kojih očigledno još nije stigla informacija da srpska policija radi na ovaj način. Očekujemo da ćemo uskoro to merenje primeniti i na ostalim deonicama auto-puta - naveo je Rebić.

Govoreći o nedavno usvojenom dokumentu ''Strateška procena javne bezbednosti'', direktor policije kazao je da će u narednh pet godina MUP posebnu pažnju posvećivati suzbijanju organizovanog kriminala, korupcije, visokotehnološkog kriminala, zloupotreba droga, sprečavanju terorizma.

- Pokušaćemo da poboljšamo bezbednost javnog reda i mira, bezbednost saobraćaja i da utičemo na ilegalnu migraciju. To znači da potpuno drugačije percipiramo ove probleme, pokušavamo da rad policije učinimo efikasnijim, efektivnijim i ekonomičnijim - rekao je Rebić.

On je dodao da kada je reč o terorizmu građani Srbije treba da osećaju bezbedno.

- MUP i ostale bezbednosne službe aktivno rade na prikupljanju informacija jer se od terorizma pre svega štiti adekvatnim podacima. Naravno da imamo pripremljene planove ukoliko dođe do nekog incidenta, ali u ovom trenutku možemo reći da smo bezbedni - poručio je Rebić.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.