U Skupštini danas An Braser i rasprava o amandmanima

Izvor: Blic, 10.Mar.2015, 08:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Skupštini danas An Braser i rasprava o amandmanima

U Skupštini Srbije danas će biti održana posebna sednica na kojoj će se poslanicima obratiti predsednica Parlamentarne skupštine Saveta Evrope An Braser, posle čega će rad biti nastavljen amandmanskom raspravom.

Poslanici bi trebalo da razmotre 37 amandmana na predložene izmene zakona o hemikalijama, o biocidnim proizvodima i o integrisanom sprečavanju i kontroli zagadjivanja životne sredine, posle čega će se i izjasniti o tim aktima.

Na predložene izmene >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Zakona o hemikalijama, kojima se uvode takse za najsloženije postupke koji se sprovode na osnovu tog zakona, a za koje ne postoji opravdanje da njihovo finansiranje padne na teret gradjana, podneto je 17 amandmana, od kojih je Vlada Srbije prihvatila tri.

Poslanici su na predložene izmene Zakona o biocidnim proizvodima podneli 18 amandmana, a na predloge izmena Zakona o integrisanom sprečavanju i kontroli zagadjivanja životne sredine dva.

Izmenama Zakona o hemikalijama i o biocidnim proizvodima predloženo je, pored ostalog, jasno razgraničavanje nadležnosti inspekcija.

Predloženim izmenama Zakona o integrisanom sprečavanju i kontroli zagađivanja životne sredine pomera se rok da nova postrojenja pribave integrisane dozvole do kraja 2020. godine.

Na dnevnom redu prve sednice prolećnog zasedanja, koju su poslanici počeli 3. marta, je ukupno 18 tačaka dnevnog reda.

Tako će se poslanici sutra, pored predloženih izmena tri zakona iz oblasti zaštite životne sredine, izjasniti i o odlukama o izboru sudija koji se prvi put biraju na sudijsku funkciju, a koje je podneo Visoki savet sudstva, o listi kandidata za Nacionalni savet za visoko obrazovanje, nekoliko međunarodnih sporazuma i akata.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.