Trovanje albanskih đaka - šesnaestoro u bolnici

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Okt.2009, 23:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trovanje albanskih đaka - šesnaestoro u bolnici

KOSOVO POLJE - Kapetan KPS policije u Prištini, Baki Keljani, potvrdio je u izjavi za KIM radio da je danas policija obaveštena o trovanju dece u Kosovu Polju.

Do trovanja je došlo u školi "Hivzi Sulejmani", kako se zove srednja škola od nedavno smeštena u zgradu OŠ "Sveti Sava", u kojoj nastavu prepodne pohađaju učenici srpske i drugih nacionalnosti.

"Deca su osetila miris nekakvog gasa i odmah su odvezena na pregled u bolnicu. Uglavnom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << se radi o devojčicama. Većina dece je pušteno, a 16 njih je zadržano u bolnici. Za sada ne znamo o čemu se radi i čekamo izveštaj lekara, odnosno rezultate analiza", dodao je Keljani.

Duško Maksimović, koordinator Ministarstava prosvete Srbije na Kosovu i Metohiji, kazao je za KIM radio da nema nikakva saznanja o trovanju albanske dece u Osnovnoj školi "Sveti Sava", o čemu je ranije u toku dana izvestila agencija KosovaLive.

"Mi ne pratimo šta se dešava u popodnevnoj smeni, kada idu albanska deca, i nemamo kontakt sa njima, tako da nemamo nikakva saznanja o bilo kakvom trovanju dece u školi, a ponajmanje albanske", rekao je Maksimović.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.