Tepić: Policija se privatizuje i kriminalizuje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Sep.2021, 16:22

Tepić: Policija se privatizuje i kriminalizuje

Stranka slobode i pravde, osudila je Nacrt Zakona o unutrašnjim poslovima, izjavila je danas potpredsednica te stranke Marinika Tepić.

Ona tvrdi da nacrt zakona ostavlja mogućnost za mnoge zloupotrebe i da bi usvajanje takvog zakona omogućilo legalizaciju nepotizma, legalizaciju parapolicija i kriminalizaciju policije, uz ocenu da je to, kako je rekla, to je jedan od najskandaloznijih zakona u zakonodavstvu Republike Srbije i služi za instrumentalizacije policije u partijske >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << svrhe.

"Njime se formalno legalizuje privatizacija policije, policijska brutalnost, parapolicija i kriminalizacija policije, tako što će od sada kriminalci moći da finansiraju i sponzorišu policiju, sve zarad opstanka na vlasti, a svi oni koji na to budu ukazivali i koji to budu dokazivali biće kažnjavani", izjavila je Tepićeva na konferenciji za medije u sedištu stranke.

Za Tepić je problematična, kako je rekla, i militarizacija policije, jer se prvi put posle devedesetih i vremena Slobodana Miloševića, kako kaže, uvode vojni činovi u policiju, kao i da je sporno to što su, kako je rekla, smanjeni i kriterijumi za izbor direktora policije sa sadašnjih 300 ESPB bodova na 240.

"Ono što posebno smeta su ogromne finansijske kazne za one koji budu objavljivali slike službenog lica u vršenju svoje dužnosti", zaključila je Tepićeva.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.