Tender za Muzej savremene umetnosti

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Mar.2016, 16:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tender za Muzej savremene umetnosti

Lepa vest je da smo zvanično objavili tender za obnovu Muzeja savremene umetnosti sa nadom da ćemo se uskoro vratiti u matičnu zgradu, izjavio je danas vršilac dužnosti direktora Muzeja Slobodan Nakarada.

Tender je objavljen i sada čekamo 40 dana da se jave ponuđači, rekao je Nakarada i ukazao da ne želi da govori o onome što se ranije dešavalo u postupku obnove Muzeja, jer hoće pozitivno da razmišlja.

Nakarada je istakao da svi zaposleni u Muzeju nestrpljivo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << čekaju da počne obnova.

Tender je objavljen na sajtu Muzeja savremene umetnosti i na portalu javnih nabavki, napomenuo je Nakarada i izrazio očekivanje da će se zgrada Muzeja uskoro vratiti svojoj svrsi, organizovanju izložbi.

Član Upravnog odbora Muzeja savremene umetnosti Dušan Otašević je rekao da deli optimizam Nakarade i da se nada da je ovo poslednje konferencija za novinare na kojoj se najavljuju radovi i da veruje će naredni put biti proslavljan njihov završetak.

"Sa nestrpljenjem čekam kao i vi. Ima mladih ljudi koji se ne sećaju kakvi su redovi bili ispred Muzeja prilikom otvaranja izložbi značajnih domaćih i stranih umetnika", istakao je Otašević.

Ministar kulture Ivan Tasovac je rekao da u ovom trenutku ne treba očekivati navijanje bilo kakvih satova koji bi odredili rok za završetak radova.

"Koga zmija ujede taj se i guštera plaši", kazao je Tasovac.

On je istakao da je jako važno podvući da Ministarstvo nije dozvolilo da nijedan dinar novca poreskih obveznika završi u bilo čijim privatnim džepovima.

To ni dalje nećemo dozvoljavati. I to se tiče i Muzeja savremene umetnosti i drugih muzeja, kao i kompletnog funkcionisanja sistema kulture, poručio je Tasovac.

Vrednost javne nabavke za obnovu Muzeja savremene umetnosti iznosi 689.150.000 dinara.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.