Tadić i Đilas obilaze odbore po Srbiji

Izvor: BKTV News, 17.Sep.2012, 12:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić i Đilas obilaze odbore po Srbiji

Potencijalni kandidati za predsednika Demokratske stranke Boris Tadić i Dragan Đilas ovih dana obilaze stranačke odbore po Srbiji da bi videli koliku podršku imaju. Posle toga uslediće i zvanične kandidature za lidera DS”, rečeno je “Novostima“ u ovoj stranci.
Pre toga, demokratama slede dva važna posla. Prvi je izbor organizacionog odbora, koji treba da pripremi izbornu skupštinu i reši pitanja poput broja >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << biračkih mesta i uslova glasanja. Na prošloj izbornoj skupštini glasalo se u 80 kabina, karticama sa pin-kodom od šest cifara. Sada se pominje mogućnost da se delegatima zabrani unošenje mobilnih telefona u kabine, kako bi se izbeglo da neko “spolja“ utiče na tok glasanja.
Organizacioni odbor, prema Poslovniku, bira Glavni odbor na predlog predsednika stranke.
Drugi važan posao biće izbor delegata za izbornu skupštinu. To podrazumeva komplikovanu proceduru, jer se najpre moraju utvrditi kvote, odnosno koliko koji odbor daje delegata. Kriterijumi su rezultati izbora na republičkom, pokrajinskom i lokalnom nivou, učešće u vlasti u nekoj sredini, broj članova i veličina grada koji predstavljaju.
Procena je da bi na skupštini trebalo da glasa oko 4.000 delegata.
Kako je Večernjim novostimas rečeno u DS, na ovim zadacima se intenzivno radi i do kraja nedelje biće poznato više detalja.
Posle toga sledi objavljivanje zvaničnih kandidatura za predsednika, potpredsednike, članove Glavnog odbora i Političkog saveta. Kandidati za predsednike formiraće svoje timove i predstaviti program.
Kandidature za izbor svih organa i tela stranke, kao i imena delegata iz svakog opštinskog i gradskog odbora, dostavljaju se centrali najkasnije 15 dana pre održavanja skupštine.
Izvor: Vecernje Novosti
Tweet

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Đilas dobija dete na izbornoj skupštini?

Izvor: Kurir, 18.Sep.2012, 07:00

Boris Tadić zakazao izbornu skupštinu DS za 10. novembar, kada je termin za porođaj supruge Dragana Đilasa..BEOGRAD - Duplo slavlje...Boris Tadić i Dragan Đilas odmeriće snage na izbornoj skupštini 10. novembra, kada će članstvo DS odlučiti ko će od njih dvojice ubuduće voditi stranku. Osim...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.