Izvor: Blic, 10.Jun.2009, 20:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić: Pozitivan stav Holandije, ali nije još vreme za zastave

Zvaničan stav koji smo dobili od holandskog ministra inostranih poslova Maksima Ferhagena je pozitivan za Srbiju, ali još nije vreme da se razviju zastave i kaže da je sve završeno, izjavio je predsednik Srbije Boris Tadić.



Reagujući na nagoveštaje da je holandska vlada omekšala stav prema evropskim integracijama Srbije, Tadić kaže da treba raditi korak po korak i ubeđivati vladu Holandije da Srbija, zbog sebe i pomirenja u regionu, zaista u potpunosti >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << sarađuje sa Haškim tribunalom.

"Videćemo kakav će na kraju biti stav Holandije prema odmrzavanju Prelaznog sporazuma i Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju", dodao je Tadić i izrazio uverenje da Srbija sada ima bolju osnovu da nastavi da ubeđuje Holandiju da tako postupi.

"Ne mogu da kažem kada će se to desiti, moguće je vrlo brzo, a moguće je da će biti potrebno još vremena", rekao je Tadić i istakao da se Srbija, s druge strane, približila viznoj liberalizaciji.

Holandska stranka VVD obećala podršku za šengensku listu

Predstavnici Liberalno-demokratske partije (LDP) razgovarali su danas sa Han Ten Brukom, portparolom za spoljnu i evropsku politiku i visokim funkcionerom holandske partije VVD o podršci te partije u holandskom parlamentu za stavljanje Srbije na belu šengen listu, saopšteno je iz te partije. Članu Predsedništva LDP-a Zoranu Ostojiću prenet je stav da će stranka VVD podržati takvu odluku Holandije i dalje doprinositi pronalaženju načina za deblokadu procesa evropskih integracija Srbije.

"Takav stav holandskih liberala rezultat je neprestane saradnje koju LDP, kao članica evropske asocijacije liberalnih demokratskih partija, ima sa svim evropskim liberalnim partijama koje su, i na izborima za Evropski parlament, potvrdile snažnu poziciju koju imaju u institucijama EU", navodi se u saopštenju.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.