Tadić: Nema odlaganja statuta Vojvodine

Izvor: Blic, 15.Jun.2009, 06:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić: Nema odlaganja statuta Vojvodine

Ravnomerni regionalni razvoj Srbije je tema koja iziskuje ozbiljnu demokratsku diskusiju u godinama koje dolaze i nikako ne treba da odloži ili zaustavi potvrđivanje statuta Vojvodine u republičkom parlamentu - rekao je predsednik Srbije Boris Tadić na svečanosti povodom 15 godina od osnivanja Saveza vojvođanskih Mađara (SVM).

Tadić je istakao da statut i zakon o prenosu nadležnosti moraju biti u skladu sa Ustavom i zakonima Srbije, odnosno da se proces regionalizacije >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i usvajanje statuta dopunjuju, ali nije precizirao kada bi on mogao biti usvojen. Skup je pozdravila i predsednica Skupštine Srbije Slavica Đukić-Dejanović, kao i predsednici SDP Rasim Ljajić, predsednik SDU Žarko Korać, SNS Tomislav Nikolić. Skupu nisu prisustvovali čelnici LSV Nenad Čanak i prvaci Pokrajinskog odbora DS Bojan Pajtić, Dragoslav Petrović, Dušan Elezović"

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.