Tadić: Najsigurnije za Povorku

Izvor: B92, 21.Sep.2009, 21:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić: Najsigurnije za Povorku

Boris Tadić (FoNet, arhiva)

Klivlend -- Srbija će uvek obezbediti najsigurnije uslove za održavanje Povorke ponosa i tako će biti i u budućnosti, kaže predsednik Srbije Boris Tadić.

On je poručio da država nikada neće ustuknuti pred nasilnicima, ali je istovremeno i napomenuo da Srbiji niko ne bi trebalo da drži lekcije iz poštovanja ljudskih prava. "Ovde je došlo do nesporazuma u javnosti i pogrešnih interpretacija. Srbija, kao država, nikada neće ustuknuti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pred nasilnicima i onima koji prete", poručio je Tadić.

"Svi ljudi koji prete biće tretirani u zakonskom smislu kao što se i dogodilo prethodnih dana", rekao je Tadić i ocenio da to "svako ko je dobronameran može da vidi".

"Svi ekstremisti, na levoj ili desnoj strani, biće procesuirani pred našim sudovima, jer sudovi i policija rade svoj posao i tako ćemo i definisati i političku i ukupnu civilizacijsku sigurnost u našoj zemlji koja podrazumeva poštovanje svih demokratskih standarda i ljudskih prava", dodao je Tadić.

Srbiji danas niko ne bi trebalo da drži lekcije iz poštovanja ljudskih prava, predočio je Tadić, jer je usvojila demokratski zakon o savetima nacionalnih manjina, zaštiti manjinskih prava i Zakon protiv diskriminacije, koji je on potpisao po hitnom postupku.

Zakon protiv diskriminacije, kako je ocenio Taduić, svedoči o odnosu Srbije prema pravima svih građana nezavisno od njihove orijentacije ili identiteta.

Svako ko želi da iskaže svoje mišljenje i potvrdi identitet imaće prilike da to uradi u Srbiji pod uslovom da ne ugrožava bezbednost i sigurnost drugih građana i države, poručio je Tadić.

On je podsetio da je Srbija organizatorima Povorke ponosa ponudila najsigurnije uslove za održavanje te manifestacije.

Govoreći o uslovima za održavanje svih manifestacija takvog ili političkog karaktera, Tadić je napomenuo da Srbija mora voditi računa o sigurnosti građana koji izražavaju svoj identitet i demokratske stavove.

"Zbog toga je država, u skladu sa odlukom Skupštine grada, odredila da se takve manifestacije održavaju pred Palatom Srbije. To je centralno mesto u državi, to nije nikakva skrajnuta pozicija, niti poljana", rekao je Tadić.

On je naglasio da je na tom mestu moguće obezbediti prisustvo medija i javnosti, ali je to najsigurnije mesto, jer je u prošlosti Srbija imala iskustva sa rušilačkim demonstracijama i neredima.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srbija nije ustuknula pred nasilnicima

Izvor: S media, 21.Sep.2009

"Srbija će uvek obezbediti najsigurnije uslove za održavanje Povorke ponosa", izjavio predsednik Srbije Boris Tadić. Država nikada neće ustuknuti pred nasilnicima. .."Ovde je došlo do nesporazuma u javnosti i pogrešnih interpretacija. Srbija, kao država, nikada neće ustuknuti pred nasilnicima...

Nastavak na S media...

Srbija će obezbediti uslove za paradu (VIDEO)

Izvor: Mondo, 21.Sep.2009

Srbija će uvek obezbediti najsigurnije uslove za održavanje Povorke ponosa i tako će biti i u budućnosti, izjavio je predsednik Srbije Boris Tadić i poručio da država nikada neće ustuknuti pred nasilnicima

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.