Svi su znali za dva miliona evra

Izvor: Glas javnosti, 14.Jan.2009, 07:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svi su znali za dva miliona evra

BEOGRAD - Dva miliona evra koje je lider naprednjaka Tomislav Nikolić pominjao kao deo političke trgovine između radikala i vlasti i dalje najviše pažnje privlače u aktuelnom sporu između SRS i SNS pred očekivanu smenu Nikolića sa mesta predsednika Administrativnog odbora Skupštine.

Zemun i mandati

- Ispostavilo se da radikali nisu dobili ništa od ovoga što može da se dokaže u javnosti. Još nisam razrešen kao ni naša tri poslanika, a nije doneta ni konačna >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << odluka o vlasti u Zemunu - izjavio je juče Nikolić prilikom otvaranja središta SNS u Novom Beogradu.

- Dakle, rasprava o budžetu je bila prekinuta zato što je realizovan novac. Za tu trgovinu od dva miliona evra saznao sam isto kao i svi prisutni novinari u Skupštini. To vam je tako u parlamentu, jednostavno samo prođe priča. Kada sam pitao Nadu Kolundžiju (ZES) “kako vam to teče”, misleći na pregovore, ona je samo rekla “Bog zna koliko će ovo da nas košta”. Za to imam petnaest svedoka iz skupštinskih klupa - objasnio je.

On je rekao i da mu je sve bilo jasno kada je video ko je sve prisutan u kabinetu predsednika Skupštine, koji je na istom spratu kao i poslanički klub “Napred, Srbijo”.

- Tamo sam to veče video Ivicu Dačića i pitam se šta će ministar policije u to vreme tu. Nije se raspravljalo o njegovoj tački dnevnog reda. Pored njega, tu su bili i Dušan Petrović (DS), Dragan Todorović (SRS) i Aleksandar Antić (SPS), a Nada Kolundžija je samo izlazila i vraćala se pošto je morala da vodi brigu i o sali - prisećao se on.

Na pitanje novinara kada će se održati ta “vruća” sednica Administrativnog odbora, koju inače mora da zakaže on ili njegov zamenik iz DS-a, Nikolić odgovara:

- Već 15 dana se najavljuje moja smena, kao da će da padne zgrada skupštine zbog mog razrešenja. Ali pašće priča i o tome da je “proklet svaki radikal koji sarađuje sa DS-om”. To znači da je Tomislav Nikolić najuren iz stranke zato što je smetao Šešelju, a ne zato što je prodao ideologiju i stranku - zaključio je on i dodao da onaj ko pregovara sa demokratama ide njegovim putem, jer je i on s njima razgovarao, za šta je Šešelj znao.

SA ĐINĐIĆEM “SPECIFIČNO PRIJATELJSTVO”

Objašnjavajući svoje “specifično prijateljstvo” sa Zoranom Đinđićem, Nikolić je rekao da su oni bili politički suparnici, ali ne i neprijatelji. Dodao je i da takvo “specifično prijateljstvo” ima sa svima sem sa radikalima.

- Kada je Šešelj bio u zatvoru, išao sam kod Đinđića da dogovaramo zajedničke akcije da ga odande vadimo. Dogovarali smo i da skupštinsku govornicu koristimo za opstrukciju, kao jednu od mogućnosti - objasnio je Nikolić i dodao da je za sve to znao Šešelj.

Šteta što Nikolić nije više Radikal. Zamislite koliko je, bre, love izgubio.

Ima tu malo istine i malo sudbine. Oni se igraju sa milionima dinara u Skupstini Srbije a nama Vlada porucuje stezite kaiseve, ali Vlada nije precizirala gde da ga stezemo da li oko nje ili oko Skupstine ili oko lazova ili oko kriminalaca.Pozdrav

У обданишту је рођено још једно недоношче - СНС, од оца Томе гробара и мајке Ције цвећаке. За дивно чудо дете је одмах пропевало. Лепо пева, ружно га слушати. Воли да једе формулу и хапице, а памперса му се не може накуповати. На татка.

Nastavak na Glas javnosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Još nema smene Tome Nikolića

Izvor: Kurir, 13.Jan.2009, 11:37

BEOGRAD - Sednica Administrativnog odbora Skupštine Srbije, na kojoj bi se raspravljalo o razrešenju Tomislava Nikolića na mestu predsednika ovog parlamentarnog organa, suprotno najavama koje su se mogle čuti ovih dana, juče nije održana. Kako Kurir nezvanično saznaje, ona će najverovatnije biti...

Nastavak na Kurir...

Razrešiti spor do proleća

Izvor: Kurir, 14.Jan.2009

BEOGRAD - Višemesečni spor SRS i SNS oko poslaničkih mandata i predsedničkih mesta u četiri skupštinska odbora trebalo bi da, u interesu normalnog funkcionisanja parlamenta, bude razrešen pre 1. marta, kada počinje prvo redovno prolećno zasedanje, izjavila je juče predsednica parlamenta Slavica...

Nastavak na Kurir...

Đukić-Dejanović: Smena Nikolića do kraja nedelje

Izvor: Politika, 14.Jan.2009

Radikali očekuju smenu već danas, dok lider naprednjaka tvrdi da još nema nikakvog zahteva ..Sednica Administrativnog odbora na kojoj će Tomislav Nikolić biti smenjen sa mesta predsednika održaće se do kraja ove ili početkom iduće nedelje, tvrdi Slavica Đukić-Dejanović, predsednik Narodne...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.