Suđenje počinje bez Karadžića

Izvor: B92, 26.Okt.2009, 17:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Suđenje počinje bez Karadžića

Beograd -- Razlozi nestanka telefonskog signala u Žarkovu, Novom Beogradu i Miljakovcu su požar i kradljivci bakra, kažu u "Telekomu".

Oko 20 hiljada Beograđana preksinoć je ostalo bez fiksne i mobilne telefonske veze zbog tri odvojene havarije. Većini građana su telefoni već proradili, a u "Telekomu Srbija" kažu da su ekipe na terenu i rade na vraćenju svih korisnika u sistem.Žarkovo je ostalo bez signala zbog požara u divljem naselju, dok iza prekida veza na novom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Beogradu i Miljakovcu ponovo stoje kradljivci bakra.

Milica Amidžić, direktorka PR sektora "Telekoma Srbija" kaže da su presecanja i krađa kablova, podmetanje požara i uništavanje telekomunikacione infrastrukture kulminirali u poslednje vreme.

"'Telekom' Srbije želi da obavesti javnost da je u poslednje vreme kulminiralo nešto što se zove presecanje i krađa kablova, podmetanje požara i jednom rečju, uništavanje telekomunikacione infrastrukture 'Telekoma'", rekla je ona.

"Mi se izvinjavamo korisnicima što zbog ovog nasilja povremeno ostaju bez naših usluga i istovremeno najavljujemo snažnu rekaciju kako bi se stalo na put toj vrsti nasilja. Mi smo predložili nadležnim državnim ustanovama koje brinu o zaštiti bezbednosti Republike Srbije i njehih građanja i njihove imovine da preduzmu akciju zaštite od ove vrste nasilje koja direktno može da se dovede u vezu sa ilegelanom trgovinom bakrom", kazala je Amidžiićeva.

Ona je rekla da "Telekom" očekuje otkrivanje počiniooca, ali i znatno oštrije kažnjavanje onih koji uništavaju telefonsku infrastrukturu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Za sutra zakazan početak suđenja, Karadžić najavio bojkot

Izvor: EMportal, 25.Okt.2009, 14:35

Početak suđenja bivšem predsedniku Republike Srpske Radovanu Karadžiću zakazan je pred Haškim tribunalom za sutra, ali nije izvesno da će proces i početi uvodnom rečju optužbe, pošto je Karadžić najavio da se neće pojaviti u sudnici.

Nastavak na EMportal...

Počinje suđenje Radovanu Karadziću

Izvor: NaDlanu.com, 26.Okt.2009

HAG, 26. oktobra 2009. (Beta) - Početak suđenja bivšem predsedniku Republike Srpske Radovanu Karadžiću zakazan je za ponedeljak pred Haškim tribunalom, ali nije sigurno da će proces početi uvodnom rečju optužbe, pošto je Karadžić najavio da se neće pojaviti u sudnici. ..

Nastavak na NaDlanu.com...

Hag: Karadžić se nije pojavio u sudnici

Izvor: Večernje novosti, 26.Okt.2009

Bivši predsednik Republike Srpske Radovan Karadžić, optužen za genocid nad nesrbima u BiH, nije se jutros pojavio na početku suđenja pred Haškim tribunalom, iz protesta što mu, kako tvrdi, sud nije dao dovoljno vremena za pripremu

Nastavak na Večernje novosti...

Karadžić se nije pojavio na suđenju

Izvor: Cafe.ba, 26.Okt.2009

Bivši predsjednik Republike Srpske Radovan Karadžić nije se pojavio na početku suđenja pred Haaškim tribunalom za ratne zločine u Den Haagu, pred kojim treba da odgovara za genocid i zločine protiv čovječnosti nad Bošnjacima i Hrvatima, kao i za uzimanje međunarodnih talaca tokom rata u BiH...

Nastavak na Cafe.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.