Stefanović najavio tužbu protiv NIN-a

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Jun.2016, 15:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stefanović najavio tužbu protiv NIN-a

Ministar unutrašnjih poslova Srbije, Nebojša Stefanović najavio je danas da će tužiti nedeljnik NIN zbog naslovne strane tog magazina na kojoj ga dovodi u vezu s rušenjem objekata u beogradskoj četvrti Savamala. Glavni i odgovorni urednika Milan Ćulibrk je rekao da očekuje da će Stefanovićeva tužba dovesti do bržeg otkrivanja svega što se dešavalo u vezi s rušenjem objekata u Savamali.

"Najnovija naslovna strana NIN-a i tekst u pomenutim novinama je ništa drugo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << nego još jedno monstruozno i skandalozno pisanje ovog nedeljnog časopisa u kojem su iznete notorne laži o meni i funkciji koju obavljam. Zato sam primoran da reagujem i javno odbacim sve neistinite optužbe koje je ovaj nedeljnik objavio u poslednjem broju i koje nemaju bilo kakve veze sa istinom", naveo je Stefanović u pisanoj izjavi.

Stefanović je dodao da će kroz tužbu dokazati "koliki su lažovi" u NIN-u i da će sav novac koji dobije na sudu, uplatiti u humanitarne svrhe.

Na naslovnoj stranici novog broja NIN-a koji izlazi sutra, navedeno je da rušenje u Savamali nije bilo moguće bez znanja i pomoći ministra policije.

"Rušenje u Savamali uključivalo je više različitih struktura: državne i nedržavne i više nivoa vlasti po vertikali. Otuda je odgovornost gradskog vrha nesporna. Jedino što nije dovoljna. Jer takav posao nije bio moguć bez znanja i pomoći ministra policije", naveo je nedeljnik u tekstu uz fotografiju ministra Stefanovića.

Ministar je te tvrdnje odbacio i naveo da takve optužbe može da iznese samo neko ko ne poznaje Zakon o policiji.

"Ni hiljadu naslovnih strana me neće sprečiti da nastavim da obavljam svoj posao u interesu gradjana Srbije, kao i da se svaki put suprotstavim lažima i klevetama. Imam potpuno poverenje u pravosudni sistem Srbije i zbog toga ću pravdu potražiti na sudu", saopštio je Stefanović.

NIN: Sve smo rekli naslovnom stranom i tekstom o Savamali

Urednici NIN saopštili su danas, povodom najave ministra Nebojše Stefanovića da će tužiti taj nedeljnik zbog teksta o Savamali, da ostaju pri navodima u tom tekstu i da očekuju da će tužba doprineti bržem otkrivanju svega u vezi rušenja u toj centralnoj beogradskoj četvrti.

"Povodom žestokih optužbi na naslovnu stranu i tekst u NIN-u, poručujemo i ministru i javnosti da smo sve rekli naslovnom stranom i našim tekstom, iza kojeg u potpunost stojimo", rekao je Beti urednik u NIN-u Nikola Tomić.

Glavni i odgovorni urednika Milan Ćulibrk je kratko rekao za Betu da očekuje da će Stefanovićeva tužba dovesti do bržeg oktivanja svega što se dešavalo u vezi s rušenjem objekata u Savamali.

"Odlično što će nas tužiti i očekujem da će to doprineti bržem otkrivanju svega što se dešavalo u vezi s rušenjem u Savamali", rekao je Ćulibrk..

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.